Jeverezi kérdése:
Hogy lehet leszokni napi fél frontinról? (0,25 mg-s fele)
Figyelt kérdés
Frontin függő vagyok és le szeretnék már végre szokni róla. A kérdésem hogyan tegyem le a napi fél szem frontint?2017. jún. 14. 14:18
1/7 anonim válasza:
NEm szeded be a következöt meg a többit sem. Pár napig kicsit rosszabbul vagy, de nem vészes, ez ugyanis már nem mennyiség, hatóanyag jóformán nincs benne, csak a placebóhatás miatt vagy függö
2/7 anonim válasza:
Jó kérdés. Én ugyan így vagyok vele.
3/7 anonim válasza:
Napi 0.125 mg. Frontintól ezer év alatt sem leszel függő.
Semmilyen következményekkel sem jár, ha egyik napról a másikra elhagyod. Ha bármilyen tüneted lesz, az csak pszichés eredetű lehet.
De ezt miért nem az orvossal beszéled meg, aki felírja neked?
4/7 anonim válasza:
1-es hülyeségeket beszél! Bocs, 1-es! Kevés nyugtatóhoz is ugyanúgy hozzá lehet szokni, mint sokhoz.Nem placebo, keményen dolgozik a szervezetben még 0.1 mg is! Nem szabad hirtelen letenni, mert elvonási tünetek léphetnek fel. Lassan kell csökkenteni a napi adagot, 2-3 hetente 10%-kal. Ezt tartani pár hétig, és megint csökkenteni. Igen, körömreszelővel kell reszelni a sarkát! És még így is lehetnek megvonási tünetek, csak nem annyira súlyosak, mint nekem a rögtön letevés után. Ha nehéz az elvonás, akkor inkább tartani kell az adagot+1-2 hétig, de visszaemelgetni nem szabad, mert akkor sose lesz vége. Akkor se, ha mentőadagokat kapkod be az ember az alap mellett. Mivel a frontinnak rövid a felezési ideje, hamar kiürül a szervezetből. Könnyebb az elvonás, ha átváltasz egy hosszabb felezési idejű nyugtatóra. Ha segítség kell írj privátot!Üdv!Félig-meddig gyógyult volt függő.
5/7 anonim válasza:
Az én véleményem szerint aki annyi ideig szedi a gyógyszert, hogy függőnek nevezi magát nem áll meg 0,25 felénél. Mindegy ez csak szubjektív vélemény. Én több mint 30-szor ennyit szedtem naponta. Nekem az segített, hogy gyógyteákkal erősítettem azt a folyamatot amíg kitisztult a szervezetem. Kamilla, citromfű, zöldtea (az utolsó vizhajtó hatású gyorsabban méregtelenít) Mivel kisebb mennyiségről van szó cseréld le gyógynövénytartalmú kombinált tablettára. Nekem jó volt a magneB6 a b vitamin ebben az időszakban különösen jó a magnézium is segíti az idegrendszer regenerálódását. Ha ilyen mennyiség okoz elvonási tüneteket (nem vagyok orvos így lehetséges hogy van) túl kell élni nélküle azt a pár hetet. Fel kell készülni rá hogy nehezebb lesz az alvásod és ingerlékenyebb leszel. Ez elmúlik.
6/7 anonim válasza:
Szerintem sem beszélhetünk függőségről ekkora csekély dózis esetében. Ha elhagyod az egészet, akkor sem lesz semmi baj, szerintem még elvonási tüneteket sem fogsz érezni. Én jelenleg napi 3-4 mg-ot szedek, azt már egy kicsit nehezebb elhagyni.
7/7 anonim válasza:
Eloszor egy hetig szedd a felet. Utana hagyd el. Ez nem mennyiseg. Ne hari, en 0,25-rol kezdtem, fel ev utan emeltem es en mar fuggonek nevezem magam, mert 8x0,25-ig is felmentem. Az mar adag is. De persze, elvonasi tuneteid lehetnek, de csak annak sikerul aki akarja, es hajlando tenni is erte. Leginkabb pszichologia ez, mert nem a tested fuggo, hanem a lelked. Pszichologushoz elmehetsz, ha akarsz, csak beszelgetes az egesz. Sok sikert, en mar 3x belebuktam. (Legalabb nyolcszorennyi mennyisegurol akartam leszokni, de volt, hogy 16x ennyit probaltam letenni) . Az nem art semmikepp, ha megprobalod. Nekem a 0,125 ha beveszem, ott mergelodok, hogy sose hat. Semmilyen hatasa nem mutatkozott nalam. Ahogy volt pszichiaterem megjegyezte: "0,25 nem adag. A fuggoseg 1 mg-nél kezdődik".. Nem allitom, hogy igaza van, fuggtem mar 0,25-tol is, de teny hogy 1 mg mar testi tuneteket is okoz(marmint az elvonasa..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!