Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az baj, ha a disszociatív...

Az baj, ha a disszociatív elmezavaromban jól érzem magam és nem akarok "meggyógyulni"?

Figyelt kérdés

#gyógyulás #disszociatív #elmezavar #disszociatív elmezavar
2017. jún. 5. 15:03
1 2
 11/18 Helyes válasz ***** válasza:
6%
Te egyedül vagy.A másik egy tőled idegen "lény".Meg lehet tőle szabadulni.Az egészség jobb a betegségnél.Nem tudod,milyen érzés boldog normálisnak lenni.De elérheted.Vagy gyenge leszel és beletörődsz,és hallgatsz a brekegőkre,akik tehetetlen félelmükben azt mondják:jó ez így is,de ha nekik kéne így élniük,vonyítanának fájdalmukban.
2017. jún. 7. 23:07
 12/18 anonim ***** válasza:
Elég sok pszichiátriai betegnek nincs (elég erős) betegségtudata, és hajlamos azt mondani, hogy "jól érzi" magát. Mert nem tudja, milyen az, amikor tényleg jól érezheti magát. Mint egy vak, aki soha nem látta a színeket, ezért nem tudja, milyen szép is az. Az állapotod nem egy normális állapot, munkavégzésnél, párkapcsolatban is abszurd problémákat okozhat.
2017. jún. 8. 18:20
 13/18 anonim válasza:

Az embereknek egy személyiségük van és nem véletlenül. Hosszú távon, ez nem fog működni és ennek már most vannak jelei.

Ugyan látok a helyzetben lehetőséget, de én inkább használnám a másikat,hogy tegyen meg olyan dolgokat amiket én nem akarok. Társként meg nehezen tudnék rá gondolni, mert nem bíznék benne. Mikor lesz az a pont, hogy elege van a másodhegedűs szerepből és mostantól ő a főnök?

Ráadásul... Gondolja arra, hogy azt az egy életedet, ami van úgy éled le, hogy a fele időben jelen sem vagy. Such a waste...

Azt nem tudom mennyire lehet befolyásolni, hogy éppen ki van kinn, de ha nem akar nőkkel szexelni akkor ne tegye. Szépen vonuljon vissza és hagyjon érvényesülni. Én biztos nem hagynám, hogy a szexuális életembe bele másszon, úgy nem, hogy közben engem meg kizár és még csak nem is élvezi...

Arról nem írtál, hogy milyen a szociális életed. Az ember társas lény, de elsősorban más emberekkel kellene kapcsolatot kialakítani. Az sokkal , hogy is mondjam, kifizetődőbb érzelmi szempontból.

Ez így olyan mint a függő, - akármilyen drog, szex, szerencsejáték, akármi- aki a függése tárgyával próbál meg betömi, egy hatalmas űrt az életében.

Illetve a hölgyemények, de a kommentje alapján inkább lánynak, mondom, az enyhén szólva gyerekes kifogás, hogy "nem akarom, hogy hülyének nézzenek", meg "kínos". Van egy komoly probléma, mert igen ez egy komoly probléma, amit meg kell oldani és kész. Ez a hozzáállás, amikor, beletöröd a virslit a hüvelyedbe, vagy valamit feltolsz a s-ggedbe, de nem tudod kiszedni és nem mész el orvoshoz. Aztán meg jön, hogy fáj a hasad, begyullad, fertőzések egymás hegyén hátán, bélcsavar meddőség és operáció, holott csak időben el kellett volna menni a dokihoz, aki látott már cifrábbakat is, és egy fél óra alatt megszabadult volna a problémától. Kicsit talán durva a hasonlat, de az eredője ugyan az.

Ettől függetlenül, ez a te életed, te döntesz benne és én abszolút nem ítélkezésből, vagy gyűlölködésből írtam amit írtam. Remélem nem sértettelek meg.

2017. jún. 8. 21:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Jól van na, rosszul fejeztem ki magam. Csak nem akarom, hogy mások is tudjanak rólam, azt szeretném, ha jó élete lenne és nem kezelnék mindenféle előítélettel. Eddig is sokat szenvedett, én csak segíteni akarok neki, ahogy az elmúlt tíz évben is.
2017. jún. 10. 23:01
 15/18 anonim ***** válasza:
36%
ti beveszitek ezt a kamut? :Dd igen, majd biztos felváltva fognak válaszolgatni a személyiségek :D létezik ilyen, de nagyon ritka, és nyilván nem pont a Széttörve című film megjelenése után kis idővel fogunk egy ilyennel találkozni. ezt jól kitaláltad kedves kérdező, de elég átlátszó. azért ez ennél összetettebb dolog, egy többszörös személyiség nem a gykra fogja kiírni, illetve neki nincsen betegségtudata ;) neki ez egy tök természetes állapot, eszébe sem jut, hogy segítségre szorulna.
2017. júl. 27. 11:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves #15!

Ok.

Üdvözlettel:

Kérdező

2017. aug. 7. 00:40
 17/18 anonim válasza:
Elég sok idő eltelt a kèrdésed óta. Még mindíg így gondolod, hogy nem szeretnèl meg gyógyulni ?
2018. jan. 3. 11:42
 18/18 anonim válasza:
És most?
2021. aug. 29. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!