Fél tabbletta SSRI antidepresszans arthatott?
Sziasztok 17 eves fiu vagyok
Volt egy rossz idoszakom amikor panikoltam es szorongtam mert anyukam agydaganatban szenvedett majd meghalt.
Javasoltak nekem pszihiatert hogy beszelgessek vele stb.
Nagyjabol 3 a lkalommal voltam nala majd felirta nekem azt a borzalmat
Amit Antidepresszansnak nevezunk (SSRI) masnap reggel
Be is vettem bar nagyon feltem mer sok r osszat olvastam rola.. termeszetesen ettol is szorongtam.
Aznap este panikba estem , nem tuodm hogy a gyogyszertol vagy csak mert nagyon feltem hogx mi lesz.
Ugy dontottem hogy nem fogom szedni.
Ezutan 1 honapig semmi nem volt velem igazabol megvoltam, a kedvem jobb lett magamtol es nem szorongtam mar annyira, a baratnom sokat segitett. Egyebkent az eletemmel sincsen problema mert minden mas rendben van . Informatikat tanulok es keszulok egyetemre is .
Sok baratom van, tehat tenyleg nincs mas gond az eletemben.
De nagyin felek hogy az a fel szem antidepresszans valamit okoz nalam a jovoben, hogy ettol lesz betegsegem... es mostanaban a cerka se ugy mukodik ahogy kene es nagykn remelem hogy ez csak atmeneti kimerultseg vagy barmi mert eddig semmi problema nem volt sz egy honap alatt es nem az a rohadt "gyogyszer" utohatasa vagy valami., A kerdesem az lenne hogy ennyi ido utan okozhat nekem ilyen problemakat az a fél szem tabbletta anti depresszans. Egyebkent gyenget irt fel. A Valaszokat koszonom elore is. Nyugtassatok. Eg valahogy mer felek hogy valami gond lesz vagy barmi. 17/F
Sajnos, ez a gyogyszeripar tipikus hazugsaga. Mindig a legujabb szerre mondjak hogy annak van a legkevesebb mellekhatasa...aztan kiderul majd hogy valojaban a legtobb...De ha emberek halnak is bele a "gyogyszerek" szedesebe akkor is piacon tartjak a profit miatt, a sulyos mellekhatasokat a leheto LEGKESOBB tuntetik csak fel a betegtajekoztaton (addig is megy valtozatlanul az eladas). Sajnos, ezer meg egy pelda van ra Vioxx pl. Ezekrol MINDENKINEK tudnia kellene!
Ne doljetek be! A pszichiatria NEM orvoslas. Csak olyan szert vegyetek be, amire objektiv bizonyitek van, hogy tenyleg szuksegetek van ra (vervizsgalat, vizelet, rontgen stb.) De akkor is eloszor minden kockazatmentes termeszetes lehetoseget probaljatok ki inkabb, a gyogyszergyari keszitmenyekre orult modon angol nyelven rakeresni, hogy az emberek VALOJABAN mit tapasztaltak a szer hatasara, es csak azutan dontsetek, megeri-e a kockazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!