Fél tabbletta SSRI antidepresszans arthatott?
Sziasztok 17 eves fiu vagyok
Volt egy rossz idoszakom amikor panikoltam es szorongtam mert anyukam agydaganatban szenvedett majd meghalt.
Javasoltak nekem pszihiatert hogy beszelgessek vele stb.
Nagyjabol 3 a lkalommal voltam nala majd felirta nekem azt a borzalmat
Amit Antidepresszansnak nevezunk (SSRI) masnap reggel
Be is vettem bar nagyon feltem mer sok r osszat olvastam rola.. termeszetesen ettol is szorongtam.
Aznap este panikba estem , nem tuodm hogy a gyogyszertol vagy csak mert nagyon feltem hogx mi lesz.
Ugy dontottem hogy nem fogom szedni.
Ezutan 1 honapig semmi nem volt velem igazabol megvoltam, a kedvem jobb lett magamtol es nem szorongtam mar annyira, a baratnom sokat segitett. Egyebkent az eletemmel sincsen problema mert minden mas rendben van . Informatikat tanulok es keszulok egyetemre is .
Sok baratom van, tehat tenyleg nincs mas gond az eletemben.
De nagyin felek hogy az a fel szem antidepresszans valamit okoz nalam a jovoben, hogy ettol lesz betegsegem... es mostanaban a cerka se ugy mukodik ahogy kene es nagykn remelem hogy ez csak atmeneti kimerultseg vagy barmi mert eddig semmi problema nem volt sz egy honap alatt es nem az a rohadt "gyogyszer" utohatasa vagy valami., A kerdesem az lenne hogy ennyi ido utan okozhat nekem ilyen problemakat az a fél szem tabbletta anti depresszans. Egyebkent gyenget irt fel. A Valaszokat koszonom elore is. Nyugtassatok. Eg valahogy mer felek hogy valami gond lesz vagy barmi. 17/F
Köszönöm a válaszokat.
Fizikailag semmi bajom es igazabol csak annyi hogy nem elvezem annyira a szexet. Es megijedtem hogy hatassal lehet ram az antidepi mer rosszakat olvatam rola.
éppen ez a bajom a szorongas... példaul ilyen miatt de az biztos hogy ilyen gyogyszerekt soha nem fogok szedni mert félek toluk . Magabiztossag megvan és az erőn lét is egyedul a nyugodsag ami nem..
Sajnos arthatott. Erzekeny lehetsz ra, ezert jol gondold meg, hogy valaha meg szednel barmilyen pszichiatriai szert, ezek durvan tonkreteszik az agy es idegrendszer mukodeset. Ezzel egyutt, te remelhetoleg nemsokara helyrejossz, legy nagyon turelmes magadhoz, egyel egeszsegesen, pihenj sokat, mozogj stb...
A pszichiatereknek sajnos fogalmuk sincsen az antidepresszansok hatasmechanizmusarol egy masik reszuk pedig szimplan hazudik roluk, mar par szem is kepes tartos vagy maradando karosodast okozni. Lasd: PSSD,en ebben szenvedek. Majd irj hogy rendbejottek-e a dolgok.
Francba.. ettol feltem. Olvastam erről hogy valakinek nehany tabletta PSSD-t okozott És én világ életemben ezektöl fétem a legjobban hogy valami maradando károsodásom lesz.. es megint pánikolok ahogy olvastam a kommentet. az a szerencse hogy észbe kaptam és kidobtam azt a szemetet. egyébként mostanában nem volt probléma szexuális téren. talan csak a szorongas.. de akkor is félek hogy mivan ha kesöbb jön ki vagy akármi bármi rosszat okozott bennem ,. minden esetre jobbulást kivánok.
és te hány szemet vettél be? és hogy jelentkezett mennyi idő után? Kitartás!
En vagyok az elozo. Osszesen 11 szemet vettem be. Mar az elso szem utan erzestelenne valt a testem. Ez ketto es fel eve volt. Azota nem jott rendbe, kb 1,5 evig durva elvonasi tuneteim is voltak, olyan volt ez a gusztustalan szer, mintha az agyamat osszevertek volna, nem tudtam erzelmeket erezni, csak egy nyomast a homlokomon, kihullott a hajam mint aki kemoterapian esett at, es meg kb. 30+ neurotoxicitas okozta idegrendszeri tunet. Meg ennyi idovel kesobb is durva koncentralasi zavaraim vannak, teljes PSSD, es erzelmileg tompult maradtam.
Kerlek soha soha ne bizz pszichiater=kuruzsloban!!! Sok szazezer ember eletet teszik tonkre vilagszerte, sok masik tizezer ember halalat okozzak evente. Lasd akar a kozelmultban Chris Cornell de tobb hiresseg is van az aldozataik kozott.Termeszetesen ezek a fantasztikus ""szakemberek"" ilyenkor mossak kezeiket, segiteni nem tudnak. Hogy is tudnanak?! A sajat szereik hatasait se ismerik!!
Látom már pár napja elavult a téma,de azért hozzászólok már én is. Szóval fél szem semmit nem csinált veled,max tapasztalhattad hogy eleinte tényleg inkább rosszabbul leszel tőle ezért írnak mellé általában szorongásoldót.
Én tavaly ilyenkor vettem be Rexetinből egy felet csak úgy magában,hát már attól kész lettem,de 48 óra múlva minden a régi volt,azt meg is mondtam,hogy felejtse el.
Szeptemberre viszont olyan szarul lettem,hogy nem kaptam a "tünetekre" semmilyen gyógyszert,hogy erősen megbolondulás veszélyes volt a helyzet,így végül beadtam a derekam és a saját magam által legjobbnak gondolt escitalopramot írattam fel. Eredmény: Depiből 90%-osan kigyógyultam adott ideig és tényleg csak szeptembertől decemberig szedtem! Farkam működött akkor is amikor szedtem,én szinte semmit nem változtam tőle,csak elmúlt amire szednem kellett. Miután önszántamból orvos nélkül abbahagytam nagyon minimális érzelmi tompultság jelentkezett,de ez max annyiban nyilvánult meg,hogy jobban szartam bizonyos dolgokra és mondjuk azóta nem is bőgtem talán egyszer sem,ami mondjuk azért kicsit aggasztó,de annélkül már rég valami zárt intézetben lettem volna szerintem. 21/F Próbáld meg a Remotív extrát,az is pár hét múlva hat,sima orbáncfű,nem szintetikus attól semmi bajod nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!