Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Játékfüggő vagyok? Bővebben lent.

Játékfüggő vagyok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Ma megnéztem a Steam statisztikámat és kb. 3700 órát játszottam eddig (2013 januárja óta van meg a profilom). Régen sokat torrenteztem, de meggyőztem magam (és a lelkiismeretem is jobb lett), hogy érdemesebb megvenni a játékokat. Jelenleg 170 játékom van (pár kivételével mindet akciósan, bundle-n vagy g2a-ról szereztem be, 41-gyel nem játszottam még). Steam profil szerint heti kb 25 órát játszom. Ezenkívül még az Overwatch, ami képbe jön, esténként egy-két óra barátokkal.

Amikor még suliba jártam, többet játszottam, volt, hogy rontottam is a jegyeimen, de érettségire összekaptam magam. Jelenleg dolgozom, eljárok a barátaimmal, már amikor ráérnek, hetente párszor futok, 6-7 órákat alszom naponta, lefekvés előtt szoktam olvasni is szóval normálisnak nevezhető az életem. Barátnőm jelenleg nincs. Viszont a fent említett adatok egy kicsit megrémítenek. Van okom félni, hogy függő vagyok vagy ez valamilyen szinten normális és kordában van tartva?

2017. máj. 28. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Pisti te vagy az? (Weatethevr)
2017. máj. 28. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
(Wearethevr) javítom
2017. máj. 28. 16:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem nyert, neki van barátnője tudtommal. :)
2017. máj. 28. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen van neki :D kár.. :D
2017. máj. 28. 16:14
 5/8 Gugu Gabor ***** válasza:
Szerintem kezdj számolgatni a 3700 óra az szerintem nem olyan sok. Gyanítom hogy más is eltölt ennyit (sőt még többet is) más elfoglaltságokkal.
2017. máj. 28. 16:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Az lehetséges, hogy egy napra lebontva ez nagyjából 2 és fél óra játék (4 éve át minden egyes nap)? Így annyira nem ijesztő, pedig régen volt, hogy 6 órán át is gép előtt ültem.

De ezek csak a steames játékok, a "megtérésem" előtti torretes korszakomról nincs adat. Viszont akkor ez mindenképp javulás, ha egyáltalán ez függőség (volt).

Kösz a tippet, ennyire nem mélyedtem volna el a számolásban, mert lesokkolt a sok óra. :D

2017. máj. 28. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért rémisztenek meg? Ezt inkább teljesen átlagosnak mondanám. Nekem a Steam accountom 2012 felétől van meg és van összesen 8,000 órám. Heti 30+ óra játékidő. 2012 előtt csak a cs:s ben volt 3000+ órám nosteames játékkal.

Ezek mellett van férjem, van egy nagyon jó barátom, van munkám, járok nyelviskolába, sportolok, járunk külföldre nyaralni....Mégis mi a problémád? Ez egy hobbi. Mennyivel jobb az, aki munka után egész estig a TV-t bámulja? Ha zavarnak azok a számok, akkor kapcsold ki a gépet és csinálj mást.

2017. máj. 29. 07:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Csak egyben sok ez a szám, ráadásul mindenhonnan azt hallani, hogy yez is függő, az is függő. Én sem gondolom/gondoltam, hogy az lennék, azért tettem fel a kérdést, hogy mások ezt hogy látják.
2017. máj. 29. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!