Depresszió? Nővérem úgy hívja lustaság.
Tegnap elkezdtem ismét orbáncfű teát inni. Ezt próbálom abba a időszakba inni mikor nincs napos idő. Pszihologus segíthet? Magnéziumot is iszok, próbálom pótolni.
Igazából rájöttem hogy a depresszió már bennem van lelkileg is és testileg is.
A kineziológia egyébként, bár nem tudom, hogy jön ide, egy "legitim" és tudományosan megmagyarázható módja a diagnosztizálásnak, hasonlóan a regressziós hipnózishoz vagy a vezetett meditációkhoz; a lényege a tudatalattival való kommunikáció, onnan információk felszínre hozása a beteg állapotával és a betegség okával kapcsolatban. "Megoldani" ezt viszont nem fogja neked, mint ahogy a "rendes" orvos se, ezt csak te tudod megoldani magadnak. Tudod, mit fog veled csinálni egy pszichiáter első körben? Tramadolt vagy ilyesmit fog felírni. Van az ismeretségi körömben olyan depressziós, aki ilyen "csodaszert" szed, pont olyan rossz a közérzete, mint előtte volt. Viszont mivel az ilyen "gyógyszerek" megakadályozzák az érzelemvilág normális működését, utána már terápiázhatnak veled, amennyit akarnak, mert nem leszel képes megrendülésre, katartikus átélésre, így még ha felszínre kerülnek kulcsfontosságú dolgok, azok is csak "adatok" lesznek, amiket tudomásul veszel, áttörést nem fognak eredményezni, vagy csak sokkal nehezebben.
De te tudod, te érzed. Ne "küldjön" téged senki se ide, se oda, te döntsd el, hogy hova mész, milyen segítséget kérsz. Ha bármilyet is kérsz, keresel, az már csak jobb lehet, mint ha csak fetrengsz a depiben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!