Mi az a mániás depresszió? Mik a tünetei?
jééézusom én szoktam ijeneket csinálni :o
bár az orvosom úgyis mondta h. depressziós vagyok ^_^"
A legrosszabb, hogy a maniás depresszió vagyis a bipoláris depresszió kezdődhet úgy is, hogy a hangulat és életkedv vesztett állapotban van a beteg hónapokig, nincs ereje akarata semmihez, ilyenkor nagyon nehéz felismerni a bipolaritást, és sokszor az antidepresszáns billenti át a mániás fázisba. Emiatt nagyon vigyázni kell, hogy milyen jellegű gyógyszert kap a beteg, ill, annak milyen a hatása.
Mert akár felerősítheti az öngyilkossági késztetést is, az első hetekben.
A mániás fázisnak valóban a fentebb leírthoz hasonló tünetei vannak.
Hmmm. Az én barátom nem csinált ilyen baromságokat.
Ha mániás volt, eufórikus volt, tele volt energiával, hihetetlen jó volt az önbizalma, imádott szexelni és zenét kevert. Sosem volt agresszív, erőszakos.
Mikor depressziós lett, egész nap aludt és semmihez nem volt kedve. Iszonyú fájdalmat láttam a szemében.
Aztán mikor épp kifelé jött volna belőle, öngyilkos lett. Azt mondják, olyankor a leggyakoribb. :-( Ennél aljasabb betegség kevés van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!