Deperszonalizációs zavar. Valakinek mond valamit?
Üdv a klubban!Nekem is ez van egy fél éve, bár nálam nyugtató elvonás után jelentkezett. Mindent(!)elolvastam már a témáról, mert ku*vára idegesít.Most csak tömören, de ha tudok még segíteni, írj privit. A leggyakrabban szorongás, pszichikai stressz okozza a DP-t. Ez esetben talán segíthetnek a nyugtatók, antidepresszánsok, antipszicikumok. Ezekkel az a baj, hogy gyorsan hozzájuk lehet szokni, és az elvonási tüneteik közt is szerepel a DP! Kafa!Mivel még 20 sem vagy, jó esélyed van rá, hogy ez magától elmúlik egy idő után.Nekem 2 dolog segít elviselni.Az egyik, hogy tudatosítottam magamban, hogy ez nem veszélyes, nem csinál semmi kárt, csak az agy trükközik. A másik pedig a figyelemelterelés.Jobb ötletem nincs, és sanszos, hogy másnak se lesz.Én a helyedben nem pocsékolnék pénzt orvosra, mert A: Fogalma se lesz, hogy te miről hadoválsz. B:Mosolyogva közli, hogy ilyen nincs is.C:Járjál hozzá sok pénzért, de nem fogja tudni elmúlasztani.
Csak az agyad tudja elhagyni ezt, miután úgy dönt, hogy nincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!