Ki hogyan küzd meg a személyiség zavarral? Bővebben lent.
2012-ben voltam először kerületi pszichiátrián. Ahol F2060-at diagnosztizáltak. (Schizophrenia simplex) Erről mai napig fogalmam se volt csak ma mentem kerületi pszichiátriára ahol előzménybe van, hogy ezt diagnosztizálták nálam. Nem tudom mi alapján, ugyanis nem hallok hangokat nem voltak téveszméim. Egy rorschach teszt-et csináltak akkor velem. Kaptam gyógyszert amit kb 3-4 hónap múlva elhagytam és nem szedtem többé. Minden rendben ment egészen 2017 elejéig amikor is bekerültem nyílt osztályra pszichiátriára. Ott F4320 (Alkalmazkodási zavarok) és F39H0 Nem-meghatározott hangulat- (affektív) zavar-t diagnosztizáltak. Ezek után frontin szedése lett javasolt illetve, hogy keressem fel a kerületi szakgondozót ahova most mentem el. Beck kérdőíven 24 pontom lett ami (súlyos) illetve Spielberger STai teszt-en 62 pontom ami szintén súlyos. Diagnózis a mai nap F3160/3 Dipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek észlelhetőek.
Státusz: Tudat: éber, integrált. Orintáció: térben és időben, auto- és allopszichésen megtartott. Magatartás nyugodt, kooperábilis, konvenciótartó. Psychomotorium kissé felgyorsult, beszéd kissé logorrhoeás, felgyorsult. Figyelem: felkelthető, terelhető, leköthető. Percepció: zavarra utaló jel nem észlelhető. Gondolkozás alakilag és tartalmilag ép. Hangulati ingadozáról, fluktuáló szorongásról, feszültségről számol be. Csükkent impulzus-kontroll. Szuicid intenciót negál. Mnesis megtartott. Intelelektus képzettségének és korának megfelelő. Veszélyeztető magatartásra utaló jel nincs. Alvászavar: fluktuáló insomnia és hypersomnia.
Ha esetleg valaki tud valami megoldást, vagy tanácsot adni kérem jelezzen. Vagy írjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!