Ha valakiről kiderül papíron, hogy narcisztikus személyiség, akkor ápolni köteles a környezetének?
Figyelt kérdés
Büntethető ugyanúgy vagy megváltozik rá vonatkozóán a törvény bármibe?2017. márc. 27. 13:33
1/14 anonim válasza:
Ez nem egy olyan mentális betegség, mint pl. a skizofrénia. Gyógyszerek nélkül is elhagyható ez a torz személyiség, csak akarni kell. Egyébként nem köteles senki, hogy ápoljon egy ilyen embert. A narcizmus nem jelent életképtelenséget.
2/14 anonim válasza:
NEM változik semmi, ugyanúgy büntethető, ugyanolyan jogai és kötelességei vannak, mint bárki másnak.
És senki nem köteles őt "ápolni", ez nem egy olyan állapot.
3/14 anonim válasza:
Attól, hogy vki beképzelt, még nem mentesíti semmi alól és nem vonatkozik rá más törvény. Ha akar, akkor megváltozik ennyi. Ha nem, akkor viselje el, hogy más senki sem fogja
4/14 anonim válasza:
Hála a jó égnek, ugyanúgy büntethető. Tényleg nem érted? Ez a személyiség zavar választás kérdése. Valamiért kényelmesebb az ilyen embernek beképzeltbek és örökké áldozatnak maradni.
5/14 anonim válasza:
"a személyiség zavar választás kérdése" lol hát azért barátom te aztán nagyon el vagy tévedve :D
6/14 anonim válasza:
Azt írtam, higy EZ a személyiségzavar...na ne mondd már, hogy a nárcisztikus életmódot nem az ember választja...
7/14 anonim válasza:
Legfeljebb azt választja, hogy nem próbál semmit tenni ellene. De az alap állapot nem választás kérdése.
8/14 anonim válasza:
A személyiségzavar nem betegség, ami miatt bárkit ápolni kellene, vagy korlátozottan cselekvőképesnek nyilvánítanák. A személyiségzavarosak beszámítható, cselekvőképesek, felelősek a tetteikért. Pl. azért is, hogy kérnek-e szaksegítséget. Én személyiségzavaros voltam (nem nárcisztikus), saját elhatározásomból szépen elmentem pszichológushoz és pár év terápia után teljesen vállalható személyiségem lett. Ahogy ugyanis a személyiség(zavar) kialakul, ugyanúgy át is alakítható.
9/14 anonim válasza:
Kedves 8.!
Bizonyos sgemélyiségzavarok betegségek, de a nárcizmus nem az.
Én értem, hogy a traumáról nem tehet, ami kiváltotta ezt a bajt. De a reakció már az ő felelőssége.
10/14 anonim válasza:
# 9: Nem tudok róla, hogy lenne olyan személyiségzavar, amelyik betegségnek számít. (Attól, hogy BNO-kódjuk van, még nem számítanak annak - a tanulási zavaroknak is van ilyen kódjuk, mégsem minősülnek betegségnek).
A köznyelv azonban sok mindent nevez betegségnek, ami nem az. (Pl. az autizmust, ami semmilyen orvosi megközelítésben nem betegség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!