Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csak kimerültség vagy valami...

Csak kimerültség vagy valami nincs rendben?

Figyelt kérdés

Amikor fáradtabb vagyok akkor teljesen elveszítem a realitásérzékemet. Kontrollálom magam, nem teszem meg azokat a dolgokat amiket elképzelek, de így is kicsit ijesztő. Kb nem érzek semmit (mármint úgy érzem bármit megtehetek következmény nélkül), pl vacsinál ott egy kés és lazán belevágnám a lábamba, csak tudom h mégse kéne. Inkább attól félek, hogy mi lesz ha ez a kontroll elmúlik, ha egyáltalán lesz ilyen valamikor.

Ez csak attól lehet, hogy fáradt vagyok és máshogy működik az agyam, vagy valami betegség jele?

Ja egyébként ha nagyon fáradt vagyok, azaz elalvás előtt, akkor van, hogy azért nem tudok elaludni mert annyira hangosan hallom az elképzelt beszélgetéseket (amiket nem szándékosan képzelek el, egyszerűen csak mennek a fejemben), vagy pedig egy zeneszámot, de úgy mintha fülhallgatóval hallgatnám.

Köszi, hogy elolvastad! 20/f

2010. máj. 15. 00:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tűnik, hogy amikor fáradt vagy, akkor te már ébren is álmodsz :)
2010. máj. 15. 01:04
 2/6 anonim ***** válasza:
skizofrénia
2010. máj. 15. 01:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindenkivel így van. Legalábbis velem mindenképpen. Vagy ez tényleg nem normális? :D
2010. máj. 15. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Végre valaki, aki szintén hallja a hangos hangokat/beszélgetéseket! Nem tudom én sem, mitől lehet, de nálam akkor is előjön, ha nem vagyok fáradt.
2010. máj. 15. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha akaratod ellenére rádtörnek ezek a "mi lenne ha" típusú gondolatok, és szorongást okoznak, hogy mi van ha egyszer megteszed, akkor ezek kényszeres gondolatok, és kezdődő kényszerbetegség. Semmi köze a skizofréniához.

Az, hogy félálomban, hót fáradtan miket hallasz, nem számít, olyankor szinte bármi belefér. Ha napközben, éber állapotban hallasz hangokat, akkor már nagyobb gáz van. De ha skizofrén lennél, akkor a hangokat valósnak hinnéd, és valószínűleg nem lennél tisztában, hogy ezek "képzelt beszélgetések"... Úgyhogy ne ijedj meg, nem hiányzik, hogy bebeszéld magadnak pl a skizofréniát.

2010. máj. 15. 13:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Távol álljon tőlem, hogy bebeszélem magamnak, hogy skizofrén vagyok, csak kíváncsi voltam/vagyok, hogy ezek normális dolgok-e vagy pedig célszerű figyelni rájuk.

2010. máj. 15. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!