Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség kezelése kamaszk...

Pánikbetegség kezelése kamaszkorban?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam gyermekneurológusnál, mivel többször rosszul lettem az utóbbi időben. A vizsgálat után csak annyit mondott, hogy a probléma pszichés eredetű, így ő nem is tud vele mit kezdeni, lévén hogy szervi megbetegedés nincs. Két ájulásos rosszullétem volt, ezen kívül abnormálisan magas vérnyomásingadozás, illetve a havi menstruáció is volt hogy elmaradt hónapokig. Jelenleg csak kissebb tüneteket észlelek (gyomorgörcs, remegés,) de ezek nálam mindennaposak, többnyire megszoktam. A kiváltó okok tiszták, és még én is látom a múltam, és a szorongásom közti összefüggéseket. A szorongásom fő tárgya jelenleg szerencsére csak az iskolára korlátozódik, az otthoni problémák megoldódtak. Eléggé antiszociális személyiség vagyok. Félek a velem egykorú gyerekektől, és beszélni sem tudok/szeretnék velük. Ismét új iskolába kerültem, és így egy év után is csak annyit tudnak rólam hogy szeretek rajzolni. Senkivel sem beszéltem eddig 1-2 mondatnál többet. (Jahh, egy kicsit elkalandoztam a fő témáról). Ilyenkor mi a teendő? Vagyis, kamaszkorban hogyan kezelik a pánikbetegséget? Vagy egyáltalán máshogy kezelik-e mint egy felnőttet? Itt is a gyógyszert, és/vagy pszichoterápiát alkalmazzak? Ha pánikbeteg vagyok akkor mindenképp pszichiáterhez kell fordulni?
2017. ápr. 22. 20:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, gyermekpszichiáterhez kell fordulni. Én is voltam anno, nem esznek embert. Remélem, ebben a szüleid is támogatnak.
2017. ápr. 22. 21:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Én felnőtt vagyok és pánikbeteg. Nekem a pszichiáter és a pszichológus sokat segített, szerintem keress fel egy szakembert.

Nekem mostanában nagyon jól van a betegségem, szinte teljesen elmúlt, így van remény. Nem szabad belebetegedni a dologba, meg kell tanulnod kezelni a rosszulléteket, de ehhez sok idő kell, ne add fel. Ha javulnak a sulis körülmények, pl már nem izgat annyira a teljesítménykényszer, sokat fogsz javulni, hidd el :)

Csak ne add fel, nagyon sok idővel nagyon sok javulás érhetsz el.

2017. ápr. 23. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!