Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez az álomszerű állapot érzés...

Ez az álomszerű állapot érzés valami mentális betegség lehet?

Figyelt kérdés

Fél éve folyamatosan zúg a fülem, és a fejem, viszont minden eredményem jó. Egy hete érzem azt, hogy olyan, mintha nem is lennék ébren, hanem csak álmodok, pedig nem vagyok álmos, ébredés után is rögtön rámjön a pánik, hogy mi van ha ez az egész csak egy álomvilág? Nem tudom, honnan jön ez. Szoktak lenni pánikrohamaim. A vérnyomásomra szedek gyógyszert, mert magas a pulzusom. A fejem mintha jobban zúgna egy hete, és tudom magamról, hogy képes vagyok beképzelni dolgokat magamnak.

Viszont tényleg olyan fura ez a kábaság, álomszerű érzés. Aztán napi 1-2 órára mindig "kitisztulok"

Szerintetek ez szellemi betegség? Tudok magamról, nem változok meg, csak érzem, hogy olyan fura, és tényleg beparázok, hogy ez az egész csak egy álom.

Családban nem tudok semmilyen szellemi betegségről. Sulizok, dolgozok, van párom, boldog voltam, de elég sok stressz ért életem során, a fülzúgásból is kezd elegem lenni.

Köszi a normális válaszokat.

19L

2017. ápr. 6. 16:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Olvass utána a derealizációnak! Passzol?
2017. ápr. 6. 16:40
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Szia szinte ugyanez van velem is,csak nekem nem zúg a fülem.Néha besípol,de semmi egyéb.Sokszor tör rám afféle kábaság ,van hogy egész hosszú időre.Mindig kérdezem,hogy mi van,ha az egész világ csak egy álom ?Mi van,ha ezt én képzelem el ?Mi van,ha ez csak a fejemben van ?

Nálunk sincs semmi szellem betegség.Jól tanulok,igaz hogy eléggé eltudok kalandozni,de na :D

Volt,hogy emiatt a kábaság miatt biológia órán kb.8 percre elbambultam.Úgy bökdöstek hátulról,hogy hallod ?Írjáááá mááááá ! Más fél oldallal lemaradtál!

Aztán mikor ,,felébredtem'' akkor a tanár is csak nézett.Kérdezték rosszul vagyok-e,vagy mi van.

Ha ez nálam előjön,akkor garantáltan öhhmm...furcsa hatást kelt a gyönyörű lila karikáimmal a szemem alatt.Mint aki diliházból szökött.

+Nekem egyéb tünetek vannak jelen:

-alvászavar

-fáradékonyság

-szorongás

-félelem az idegenektől/emberektől (pici szoc.fóbia)

Ha van kedved írj :D Végre valaki,aki hasonlóan érez xD

2017. ápr. 6. 16:54
 3/14 A kérdező kommentje:
igen, valami hasonló. Jézusom, most tényleg halálra ijedtem. Nem akarok gyógyszereken élni, de ki akarok jönni belőle
2017. ápr. 6. 16:57
 4/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem biztos,hogy gyógyszeren fogsz élni :)

Én még dokihoz sem mentem ezzel a problémával.Lehet el kéne menni,de még várok kicsit,hátha a kamaszkor miatt van xD

Sajnos kamaszkorban a hormonok meg minden megőrül,szóval hátha.

Amúgy,ha nálam előjön ez az izé,akkor az érzelmeim is szinte teljesen megszűnnek(belső érzések).Ott ülök a többiek közt,de mégsem.Rettenetesen furcsa érzés.Tudod,hogy mindenki körülötted van,de mégis alig érzékeled.Eléggé leírhatatlan érzés.Nem tudom rendesen elmagyarázni,de nagyon furcsa.

2017. ápr. 6. 17:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
AZért ha a fejed is zúg, én utána néznék, hogy nem-e valami testi dolog. Nézd meg a gyógyszered lehetséges mellékhatásait. Nem szedtél be valami újat?
2017. ápr. 6. 17:34
 6/14 A kérdező kommentje:

Betalocot szedek, ott ott van hogy hallucináció, álmosság, fáradtság, álmatlanság,

De most annyira megijedtem hogy azóta is sírok, a legrosszabbra gondolok, már előre látom, hogy skizo leszek, valahol mélyen hiszem, hogy nem, de nem tudom ezt a félelmet legyőzni,

Pedig tudom hogy pánik beteg vagyok, mert kiskoromban is ok nélkül zsibbadtak a végtagjaim, és a pánik betegség tüneteinél van hogy az egyén fél a megbolondulástól, de én most tényleg rettegek és nem tudom mit tegyek, mi legyen, nem ismerek jó pszichológust, a háziorvos nem veszi fel

2017. ápr. 6. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Ennyitől nem leszel skizofrén, de jegyezd meg, a stressz ölni tud.

Idegrendszert meg főleg kikezdi.

Szedhetnél magnéziumot kezdésnek, vagy valami kiegészítőt mert ne akarj kiégni, nekem sikerült egyszer.

2017. ápr. 6. 20:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kerek egy hétig volt ilyen az életem több évvel ezelőtt, két alkalommal is. Azóta sem tudom, mi volt az oka, spontán jött, spontán elmúlt.

Laboron én is voltam akkoriban, semmi különöset nem találtak.

A fülzúgásra próbálj meg keresni maszkoló Youtube-videókat. Némelyik igen sokat segít, mert képes tartósan - órákra is - halkítani a fej- és fülzúgást. Kísérletezz, neked melyik válik be.

2017. ápr. 7. 00:23
 9/14 anonim ***** válasza:

A tünetekből,nekem úgy tűnik,valami belső egyensúlyvesztésről lehet szó,s a tavaszi friss vitamin,ásvány hiány is okozhatja.

Kezdetként igyekezz sok,és változatos zöldséget,gyümölcsöt fogyasztani.Igyekezz rendszeresen futni,vagy úszni,és a szabadban tartózkodni,a D vitamin felszívódása miatt.Feküdj le mindíg,legkésőbb este 11-kor.Ne állíts fel magadnak irreális követelményeket.

Ha mindezt megtartod,kb egy hónap múlva el kell,hogy múljanak a tüneteid.

2017. ápr. 7. 08:17
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Kedves 8-as! Tudnál linkelni pár olyan youtube videót, amit említettél? Köszönöm szépen.
2017. ápr. 7. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!