Van még lehetőségem a gyógyulásra?
Figyelt kérdés
2013-ban kezdődött az egész. Éreztem, hogy valami nincs rendben velem, rossz volt a közérzetem, rossz érzéseim voltak, folyamatosan rettegtem, féltem, de nem tudom, hogy mitől. Tudtam, hogy orvoshoz kell fordulnom, így el is mentem egy pszichiáterhez, aki generalizált szorongást állapìtott meg. Szedtem a gyógyszereket, jártam a pszichológushoz, akit ajánlt. Idővel jobb lett, eltelt egy év szinte tünetmentes lettem. Azonban tavaly márciusban visszaestem és mostanra felerősödtek a tünetek, de most teljesen más, mint eddig volt. Nem tudok örülni semminek, nincsen egy csepp önbizalmam sem, félek, hogy mi lesz velem, ha egyedül maradok, félek, hogy hogyan leszek képes ellátni egy családot. A barátaimat elhagytam, mert nem akartam, hogy észrevegyék rajtam a betegséget. Már nem bírtam a megjátszott mosolyokat. Nem tudok párkapcsolatot létesìteni, mert azt érzem, hogy én nem vagyok elég jó bárkihez is, undorodom magamtól és nem tudom elhinni, hogy más meg akar engem. Kilátastalannak latom az életem, nem akarok élni, nem megy az egész, belülről felrobbanok, félek. Kérlek titeket, hogy csak komolyan válaszoljatok. 24/L2017. márc. 27. 19:11
1/3 anonim válasza:
Mennyi ideig jártál pszichológushoz és hogyan zárult a terápiád? Nekem az a gyanúm, hogy idő előtt hagytátok abba... egy hosszú terápiára egy év általában kevés, mert onnantól, hogy tünetmentessé válik valaki, még meg stabilizálni is kell ezt az állapotot és utána jön a lezáró szakasz. Tehát a tünetmentességtől még minimum (!) fél év. Na meg az is lehet, hogy a terápiád során nem sikerült elég mélyre ásni, így csak átmeneti volt a javulás. Nekem az első terápiámnál ez volt: átmenetileg jobb lett a helyzet, de később még rosszabb, mint korábban. Egy másik pszichológussal viszont sikerült tartósan rendezni. Hosszabb ideig tartott a terápia, intenzívebb, mélyebbre ástunk, de nagyságrendekkel hatásosabb volt és úgy néz ki, tartósabb is.
2/3 anonim válasza:
Ha visszaestél, azt jelenti, hogy nem gyógyultál meg. Terápiában pedig nem a hossza, hanem a minősége (analízis - kognitív - mélylélektani), és az intenzitása a lényeg. Csak gyógyszertől meg eleve nem lehet meggyógyulni.
Voltál már integratív (hipnózisban alkalmazott gyógyító módszerek: KIP, ego-state, regresszió, stb.) terápiában? Az a leghatékonyabb módszer.
3/3 A kérdező kommentje:
Nem voltam semmilyen terápián még. Jártam 3 pszichológushoz, és mindenki mást mondotz, mást állapìtott meg nálam. Aztán emiatt is felhagytam az egésszel. Másrészt meg iszonyat messze kell buszoznom mire a másik városba értem, hogy járjak a pszichológushoz, ez 2óra utat jelentett. Egy ideig bìrtam az utazást, aztán besokalltam. De nem érzem azt, hogy segìtett volna rajtam. Nagyon fáj, hogy nem labalok ki belőle, és nem élem az életem miatta, mint más korombeli.
2017. márc. 29. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!