Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az a pánikbetegség pontosan?

Mi az a pánikbetegség pontosan?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon sok cikk van errol a neten de mégsem értem. A pánikbetegség az kinek már 4 nél tobb pánikrohama volt? És azok a tünetek csak a rohamokban jelentkeznek vagy állandóan?

2017. márc. 26. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:

A mennyisége és a gyakorisága is számít, például ha már fél éve hetente többször is vannak rohamaid, akkor nagy valószínűséggel pánikbeteg vagy.

A tünetek amiket felsorolnak, a heves szívverés, a hányinger, a légszomj, csak roham alatt jelentkezik, viszont vannak szorongásos tünetek amik állandóan benne vannak az emberben: nyugtalanság, szédülés, étvágytalanság, levertség, gyengeség.

Ez a saját tapasztalatom, de még mindig az a legbiztosabb ha elmész egy szakemberhez, ő tudja a legjobban megállapítani mi a bajod.

2017. márc. 26. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
2017. márc. 26. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én tapasztalatom az, hogy a pánikbetegségben lehetnek (akár hosszabb, több éves) tünetmentes időszakok is, de ha az alap probléma nem szűnik meg, vagy nem kezelik, akkor visszatér. A tünetek jelentkezésének vannak előjelei: szorongás, nyugtalanság, lehangoltság, tehetetlenség érzése - leginkább az utóbbi az, ami a pánikrohammal kéz a kézben jár az én tapasztalataim szerint. Én pl. közel 20 évig voltam pánikbeteg, de ebben volt egy hosszú teljesen tünetmentes időszak, utána azonban sokkal súlyosabb formában jött ki. (Az első rohamok mindig este, otthon jelentkeztek, évekkel később pedig már napközben, utcán, közlekedés közben, vagy bármilyen más helyzetben és egyre sűrűbben, akár naponta többször is.) Szóval szerintem már az első egy-két rohamot is komolyan kell venni, mert könnyen lehet, hogy az csak a kezdet.
2017. márc. 27. 11:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja, ezt a 4/hó mennyiséget szokták írni, de nem ez a lényeg (hülyeség is így). Aki olyan környezetben, szituációban van, napi 4 is lehet, ugyanő a nyaraláson vagy otthon 2 hét szabin esetleg egyet sem él át.

A pánikbetegség egy olyan erős rosszullét, amikor nem tudnád megmondani, hogy mégis igazából most akkor mi bajod is van. Nagyon rossz érzés. Ha valakinek eltörik a keze és fáj, akkor tudja, hogy miért fáj. Ha jön a front és fáj tőle a feje, akkor azt is. De amikor sosem tudod, hogy miért jön és főleg miért, meddig tart, hogy fogod viselni, no akkor parázol már előtte is végig.

2017. márc. 27. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!