Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikrohamra gyors segély?

Pánikrohamra gyors segély?

Figyelt kérdés
Néha előjön a pánikbetegségem- főleg munkahelyen, ami szerintem azért van mert eddig ott kapott el kétszer. Megyek pszichológushoz jövő héttől, valaki addig tudna gyorstippeket adni hogy mitől múlik el hamarabb? Hirtelen elönt a forróság, teljesen bepánikolok, rámjön az ájulásérzet, és a teljes bizonytalanság. Borzalmasan rossz.

2017. márc. 25. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyugtatót tudsz ilyenkor bevenni. Mérd meg a vérnyomásod is, ha hőhullámod is van, mert valószínű magas. A pulzusod is ha magas, akkor ezekre gyógyszer kell.
2017. márc. 25. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem segít, ha amolyan közömbös, minden mindegy hangulatban vagyok, akkor a pánik sem érdekel annyira.Jön, megy..

Ha eleve depis, ideges vagyok, akkor jobban kikészít.

Ami nekem segít, nos, ezt a módszert még nem hallottam mástól, de ha pánik közben kiröhögöm magam, az kifejezetten hatásos :D

Segíthet még, ha hideg vízzel lemosod a karjaid, az arcod.Elég csak jó hideggel megpaskolni magad és hagyd rajta a bőrödön, ne töröld le, had hűsítse.Frissít és eltereli a figyelmet.

Segít, ha megnyugtató, kedvenc verset vagy bátorító idézeteket mondok magamban.

Nekem néha a szívem nagyon bepörög ilyenkor és alig kapok levegőt, menni alig tudok.Igaz, ez csak pár másodperc, ilyenkor általában már beveszek egy fél bétablokkolót, vagy sürgősségi vérnyomáscsökkentőt és attól azonnal jobb.De ez már csak végszükség esetén, ha nagyon erős a szorongás.

2017. márc. 25. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Előre leszögezem, hogy pánkibeteg vagyok. Az egész agyban dől el. Napokkal előtte lehet érezni azt a lelkiállapotot amiből egyszer hírtelen kitör a roham. Lehet tenni ellene. Fel lehet ismerni. Tudatosan lehet csökkenteni az esélyét. Roham közben túl sok mindent már nem. Engem is a hidegvíz hoz helyre olyankor, meg próbálom tudatosítani hogy egészséges vagyok és fiatal. Nem tartok itthon vérnyomásmérőt, se gyógyszert. Felesleges félelmet kelt. Rágörcsölök a legkisebb eltérèsre.
2017. márc. 25. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom jó ötletnek én sem a vérnyomás mérést, pulzus számolást. Pánikroham alatt evidens, hogy magas, ezt tudatosítani fölösleges, mert csak ráerősít a pánikra. Sokkal hasznosabb a figyelem elterelés, rögtön a roham elején, mert később már nem működik. A hideg víz is jó, ahogy többen írták, de a mozgás is.

Fontos, hogy mindig legyél a tudatában: ez pánik, nincs semmi szervi bajod. Volt már, akkor is elmúlt, most is el fog múlni.

A pszichológus majd biztos fog tanítani különböző technikákat a pánik leküzdésére. Jobbulást!

2017. márc. 25. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagy levegőt kell venni és benntartani pár másodpercig, aztán kifújni. Ezt ismételni, amíg kezd megnyugodni az ember, és közben megnyugtató gondolatokat ismételni: nincs semmi baj, mindjárt jobban leszek, stb. Tudni, hogy bár fulladásérzettel, halálfélelemmel járhat a roham, de ezek csak pszichés dolgok, és nem lesz semmi bajod.

Más úgy tud segíteni, hogy pszichés vezetést alkalmaz, tehát mondja neked ezeket a dolgokat kívülről.

Egyébként ha a pánikroham első jelére az ember észleli, hogy mi történik, nem ijed meg és elkezdi csinálni a légzőgyakorlatot, csírájában elfojtható az egész.

A hideg vizes arcmosás is sokaknak segít.

"Nem tartom jó ötletnek én sem a vérnyomás mérést, pulzus számolást. Pánikroham alatt evidens, hogy magas, ezt tudatosítani fölösleges, mert csak ráerősít a pánikra." - teljesen egyetértek.

2017. márc. 25. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!