A depresszió az rendellenesség?
ha depressziós vagy akkor az egy hosszú távú rossz érzés, ami egészen addig megy hogy már gőzöd sincs arról, milyen az ha egyáltalán jól érzed magad.
kül. nem rendellenesség, nagyjából mindenki átesik rajta egyszer élete során, tinikorban gyakori. De amint túl vagy rajta sok mindennek tudsz örülni, plusz fel vagy vértezve a rossz helyzetek ellen, mert azok már nem bántanak annyira.
Igen, az angol nevében benne is van, major depression disorder.
Az agyban levő szerotoninszint csökkenésével függ össze.
A depressziónak sokféle tünete lehet, ilyenek vannak pl., hogy motiváció hiánya, levertség, fáradtság, hízás és/vagy fogyás, túl kevés vagy túl sok alvás, negatív gondolatok.
második válaszoló vagyok.
Nem, nem mindenki esik át depresszión, depresszív hangulaton annál inkább. Ez nem úgy megy, hogy aki akarja annak hívja aki akarja nem. De valószínűleg hiába magyarázom, mert amíg te magad nem esel át ezen a betegségen, addig úgy tűnik te nem fogod megérteni. Már eleve a hozzáállásod, hogy "nem mindenki hívja annak, aki maga alatt van". Úgy tűnik nem értetted meg a lényeget. A depressziós nem egyszerűen maga alatt van, milliárdszor rosszabbul érzi magát. Aki csak maga alatt van, az nem akasztja fel magát, vagy nem repít golyót a fejébe.
Azt veszem észre, hogy aki rosszkedvű, annak egyszerűen odadobják, hogy "ne legyél már depi". Ettől hányingerem van. A depressziót mindenki egy átmeneti rosszkedvvel azonosítja. Nem.
Én most a klinikai depresszióról beszélek, nem a depresszív hangulatról. És lehet fogni a gyógyszeriparra meg akármire, de annak a 2500 embernek, aki csak Magyarországon évente meghal öngyilkosságban, na nekik mondd, hogy ez hülyeség és ezen mindenki átesik az életben, része a létünknek.
Egyébként azt még hozzátenném, hogy depressziós embernek annál rosszabbat nem is mondhatsz, mint hogy "jajj, én is voltam már szomorú, meg kb mindenki, ne sajnáltasd magad, gondolkodj pozitívan, majd jobb lesz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!