Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit jelent a nárcizmus?...

Jeverezi kérdése:

Mit jelent a nárcizmus? Terapeutámnak kell vinnem róla anyagot mit találtam róla

Figyelt kérdés
Terapeutám mondta írjam be a goggle-ba és vigyem el neki amit találtam kinyomtatva. Na most beírtam de semmi értelmeset nem találtam erről a témáról. Valaki meg tudná fogalmazni mit jelent a szó?

2017. márc. 9. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Önimádat.
2017. márc. 9. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
73%

Hogy a fenébe lehet itt ennyi életképtelen ember..Nem értem,hogy miért nem tudjátok használni az internetet.Ha tudsz írni,olvasni akkor nyert ügyed van.

Annyit írtam be,hogy "nárcizmus":

"Lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli, továbbá a kielégülésnek olyan egoista és kíméletlen keresését jelenti, amely a dominancia és a kritikátlan igyekezet (ambíció) révén valósul meg. A pszichológiában a nárcisztikus személyiség az, aki nagyon szereti (sajnálja) magát, de fontos hangsúlyozni, hogy a kifejezésnek nincs alaphelyzetben patológiás értelme."

"Kívülről nézve úgy látszik, hogy a nárcisztikus személyiségnek nagy az önbizalma, holott gyakrabban éppen az ellenkezője, az alacsony önértékelés az igaz. A nárcisztikus ember számára az embertársakkal való összehasonlítás során születik meg az én értéke, ezért neki nem elég, ha ő jó, vagy nagyon jó, neki a legjobbnak kell lennie."

"A nárcisztikus személyből, sok más emberhez hasonlóan, általában hiányzik az empátia képessége, de problémáikat kezelni tudják azzal, hogy igényüknek megfelelő foglalkozást választanak, mint például színészet, tanítás, vezetés, és általában a média. Ezekben a foglalkozásokban a nárcizmussal még exhibicionizmus is párosul."

Ezzel mi a baj?Ezt tudod értelmezni?

2017. márc. 9. 22:22
 3/13 A kérdező kommentje:

2-es köszönöm a válaszod!

Az a baj ezzel hogy nem jellemző rám de el kell vinnem terapeutámnak mert ez a házifeladat.

2017. márc. 9. 22:27
 4/13 A kérdező kommentje:
tehát én abszolút nem vagyok nárcisztikus sőt a lehető legtávolabb áll tőlem ez a viselkedés!
2017. márc. 9. 22:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Pedig gondolom oka van rá,hogy pont ezt a témát forszírozza,nem?Vagy pont azért kell utánanézned mert nincs önbizalmad..
2017. márc. 9. 22:39
 6/13 A kérdező kommentje:
konkrétan azt mondta nárcisz királyfi vagyok!! Szóval nem tudom miért
2017. márc. 9. 22:41
 7/13 anonim ***** válasza:
Akkor pedig az lehetsz,ő olyannak lát.
2017. márc. 9. 22:48
 8/13 A kérdező kommentje:
lehetséges az hogy rosszul látja? Mert én jobban ismerem magamat mint Ő engemet!
2017. márc. 9. 22:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen,persze.Lehet,hogy máshogy adod magad elő a jelenlétében és félrevezeted ezzel.
2017. márc. 9. 22:58
 10/13 A kérdező kommentje:
10-es! Igen szerintem is ez lehet a probléma! Na akkor mindegy hogy mit vigyek nyomtassak ki pár lapot a wikipediáról és az úgy jó? Amúgy kérdeztem minek azt mondta átbeszéljük na de ez hülyeség hogy én önimádó lennék. Nem szeretem magam!!
2017. márc. 9. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!