Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszió, vagy valami más?...

Depresszió, vagy valami más? Tartós állapot levertséggel és hangulatingadozásokkal.

Figyelt kérdés

Igyekszem rövidre fogni az utóbbi 10 évem.

Az első három- a kamaszkorom kimondottan nehéz volt, anorexia ( kb 40 kg, napokig nem evés), majd elzárkóás a teljes külvilág elől, elkezdtem többet enni, de hónapokig senkivel sem kommunikáltam, a pszichológussal sem voltam hajlandó beszélni és erős depresszióm volt. Ebből kilábaltam, majd majdnem 4 évig minden rendben volt.

Az utóbbi három évben viszont újra kezdődtek a gondok. Most már sokkal jobb, igyekszem magam összeszedni, de sokszor a napi feladatok is komoly erőfeszítést igényelnek ( zuhanyozás, bevásárlás ...), néha álmatlanságom van, de olyan is van, hogy nem tudok kikelni az ágyból sem. Közben ért egy komolyabb trauma is, de ez az állapot már előtte kezdődött. Általánosságban levert vagyok, fáradékony, könnyen elszomorodom ok nélkül annyira, hogy napokig élni sincs kedvem. Mikor sok a dolgom - egyetem, munka, akkor szerencsére nincs időm töprengeni, akkor viszonylag egyszerű minden. Ha sikerül magam rávenni, hogy sportoljak, az is segít. A másik oldal pedig, hogy akad, amikor majdnem elsírom magam örömömben egy számomra tetsző daltól, vagy a napsütéstől, viszont más, akár komolyabb események semmilyen érzelmi reakciót nem váltanak ki. Sokszor menekülök az emberek elől, szándékosan nem veszem fel a telefont, a döntéseket halogatom.

Azóta három pszichológusnál is voltam, nem tudtak mit javasolni, mert szerintük racionálisan látom a helyzetem, de érdemben semmiféle tanácsot nem adtak. Esetleg valaki hasonló cipőben, vagy csak valami olvasnivalót tudnátok ajánlani, ami segíthet?

2017. febr. 25. 22:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Aki hajlamos a depressziora, annal altalaban idönkent viss-visszater, majd jobb lesz, es igy tovabb. Ha nem egy külsö, konkret ok (pl. szakitas, halaleset, munka elvesztese) valtja ki, akkor ez veleszületett dolog. Altalaban az erzekeny emberek hajlamosak ra. Probald meg az orbancfü tablettaval (500 mg). Minden nap es allandoan kell szedni, ha tartos ez az allapot. A hatasa elöször kb. 10 napi szedes utan erezhetö- gyenge es közepes depresszioknal. Nekem ez kifejezetten segit.
2017. febr. 26. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!