Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fontosabb legyen a megélhetés...

Fontosabb legyen a megélhetés (a pénz) a gondnokság alá helyezésnél, vagy inkább az egészségi állapot elérése?

Figyelt kérdés
A férjemnek mentális betegsége van és gondokság alá akarják helyezni, mivel időszakonként csökkent a belátási képessége. Ha gondokság alá helyezik, akkor viszont nem lehet majd normális munkahelye, csak megváltozott munkaképességűként tud majd elhelyezkedni, ami részmunkaidőt jelent és kevesebb pénzt. Abból nem lehet megélni (tekintettel arra, hogy dohányzik és magas telefon-alapdíjat fizet és gyermektartást is). Mégis, ha gondokság alá kerülne, akkor nagyobb lenne rá az esély, hogy kötelező lenne neki beadatni az injekcióját, így sokáig jó állapotban lenne. Nehéz kérdés ez, hogy mi a fontosabb. Azért kérdezem, hogy mi a véleményetek, mert tanúként és hozzátartozóként engem is meg fognak hallgatni a tárgyaláson és tanácstalan vagyok. A megélhetés nagyon fontos, hisz én sem keresek sokat (110 ezer), ebből nekem kellene őt eltartani úgy, hogy még lakáshitelt is fizetek. Tudnátok valami áthidaló megoldást?
2016. nov. 4. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Te most ezt így komolyan gondolod?

A férjed beteg, gondnokság alá vették, annyira rossz az állapota, és te csak arra gondolsz, hogy nem fog tudni eltartani téged? A tükör nem törik szét, ha belenézel?

2016. nov. 4. 12:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Engem senkinek nem kell eltartani, főleg nem egy férfinak. De az egyikünknek sem lenne jó, ha nem tudnánk a számlákat befizetni, kajára sem lenne pénz, ez újabb konfliktusokat eredményezne köztünk és eladósodnánk. Aztán ha a szüleink elhalnak, akkor majd mehetünk az utcára és elárverezik a lakásunkat. Mindig a férjem mellett álltam, segítettem őt egészségben, betegségben, nem érdemlek ilyen hozzászólásokat.
2016. nov. 4. 12:43
 3/9 A kérdező kommentje:
És egyébként én is mentális beteg vagyok, ugyanaz a betegségem, mint neki, de én rendesen kezeltetem magam, nem úgy mint ő.
2016. nov. 4. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Nos, itt van a "betegségben" rész - most is mellette kellene állni és azt tenni, ami neki a legjobb. Ami az orvosi kezelés, Ő kellene, hogy a legfontosabb legyen. A 110 ezer és egy részbér pedig annyira nem súlyos, élnek ennél rosszabb körülmények közt is. Cigit el lehet hagyni, a telefon előfizetést lehet nélkülözni. A kérdés, hogy a férjedet tudod-e nélkülözni, vagy fontos-e neked annyira az egészsége, hogy belásd, hosszú távon sokkal jobban jársz, ha kezelést kap.
2016. nov. 4. 12:50
 5/9 A kérdező kommentje:
A cigit sose fogja abbahagyni, a telefon-előfizetés meg még egy évig hűségidős, tehát fizetni kell (15 ezer Ft), emellett szereti a szerencsejátékokat is, ami megint csak pénzkiadással jár.
2016. nov. 4. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem értelek: ilyen körülmények közt élsz vele, és elgondolkodsz azon, hogy kell-e neki kezelés? Nem bízol abban, hogy talán ezek a gondok is megoldódhatnak és utána jobb lesz? Ha nem lesz pénze, amit cigire költsön, meg elverjen, akkor nem lesz jobb? Felteszem, te kezelnéd a kasszát és segíthetnél neki ebben is.
2016. nov. 4. 13:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Erőszakos ember, öntörvényű, észérvekkel nem lehet rá hatni. Nem enged beleszólást semmibe. Én sem vagyok egy túl határozott nő sajnos. De az biztos, ha jó állapotban van, akkor kezelhetőbb.
2016. nov. 4. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért nem dolgozol mondjuk Te többet ha csak 110.000ft-ot keresel? Ha még ráadásul érezteted is a férjeddel, hogy anyagias vagy, akkor tényleg csak ártasz neki, ő meg még jobban bekattan. Még neki lesz bűntudata is, pedig nem tehet betegségéről!
2016. nov. 4. 17:30
 9/9 A kérdező kommentje:
De tehet a betegségéről, mert nem akarja a gyógyszert szedni, egyedül az ő felelőssége. Ha szedné a gyógyszert akkor tünetmentes lehetne, de őt nem érdekli, ha esetleg kétségbeesésbe kergeti a családját a viselkedésével.
2016. nov. 5. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!