Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A daganatos betegségek igaz...

A daganatos betegségek igaz hogy lelki problémáktól alakulhat ki? Szerintetek? Vagy inkább étkezésssssi problémáktól és stressztől?

Figyelt kérdés
Elhiszem, hogy a leki probléma hatással van a szervezetünkre, ez nem kérdéses, hiszen egymás nélkül nem élnénk (mármint a test lélek nélkül nem tud élni, létezni). Egyre többet hallok arról, hogy a daganatos megbetegedések lelki problémákból ered. Mo. nagyon sok a rákos beteg és számomra elég furcsa, hogy akkor ennyi ember lelki beteg és ezért lesz rákos? Nem inkább azzal van a fő probléma, hogy gyakorlatilag szemetet etetnek velünk? Minden silány minőségű és a zöldségek, gyümölcsök is agyon vannak permetezve, kezelve! Ezek mellett az emberek nagy része beton kockákban él és a munkahelyén is csak betontömbe van zárva, egyre távolabb kerülünk a természettől, a természetes dolgoktól. Nem lehet hogy ez okozza a rákos megbetegedéseket? Gondoljatok bele. Minden mű, neon fényben vagyunk nagy résszt, zúgnaka gépek, a sok sugár, tl, st. Ez szerintetek milyen hatással van a szervezetünkre? Arról nem is beszélve nagyszüleink, dédieink, miken mentek keresztül, mégsem lettek rákosak 50 évesen pl. Gazdaági válság (30as évek), 2. világháború, 56os forradlom... Örökké félelemben, stersszben éltek, volt elég veszteségük, fájdalmuk mégis megélték a 80, 90, 100 évet! Hogy van ez? Ők 60,70,80 évesen is képeek voltak kapálni, fizikailag sokkal terhelhetőbbek voltak, mint mi, most egy 40 éves teljesen le van robbanva. Vajon ez hogy van? Nem a táplálkozásunkal és az életvitelünkel van a gond? Kétlem hogy a lelkiproblémák okoznák a rákot. Szerintetek?

2017. febr. 20. 15:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

Minden betegség a stressztől alakul ki....orvosok is ezt mondják.

Még a megfázás is, ott fizikai stressz éri a testet.

2017. febr. 20. 15:53
 2/17 anonim ***** válasza:

"mégsem lettek rákosak 50 évesen"

Ja, mert nem eltek addig. Aki meg rakos lett az meghalt aztan kesz.

"mégis megélték a 80, 90, 100 évet! "

Eltek a faxt. Nezz mar ra a statisztikakra!

Rakot sok minden "okozhat". Lehet taplalkozas, kornyezet, genetika, es akar lelki probpemak is, vagy mindezek egyuttes hatasa.

2017. febr. 20. 15:56
 3/17 anonim ***** válasza:

Én merem állítani hogy nem mindennek van valóságalapja, aki azért nem eszi a zöldségeket mert szennyezett az összes, hamarabb fog kialakulni hiány betegség mint szervi baj. Úgy kell hozzá állni hogy még ha nincs is benne vitamin, a rost miatt érdemes megenni.

Van még egy nagyon döntő tényező, még pedig a genetika. Sokan cigiznek tizenéves koruktól, nyugdíjas korig, mellette pedig nem követtek semmiféle étrendet, hogy legalább a káros szenvedélyt kompenzálják vitaminnal stb.

A mai generáció is tudna olyan lenne mint a régiek, ha volt náluk háború, ha nincs.

Ez hozzáállás kérdése, pl ismerek olyan nagyszülőt aki az unokának adja a gyümölcsöt ahelyett hogy maga is enné azt.

Van aki lelkileg nagyon magára vesz mindent, ez is megbetegítheti.

24F

2017. febr. 20. 16:04
 4/17 A kérdező kommentje:
2es válaszoló. Én nem statsztikát nézem, hanem látom a különbséget. Amikor én gyerek voltam és a nagyszüleimnél nyaraltam lenn vidéken cak a mi utcánkban élt 6, vagy 7 80 és 100 év közötti idős ember. Láttam, hogy a szomszéd idős rétege mennyit tud dolgozni. Az én nagyszüleim is megélték a 86, 92 évet. És a szomszédban is simán az ő korabeliek is megérték ezt a kort. Jobban bírták a strapát. Nem azért mert ők a saját maguk által termesztett zöldségeket, gyülölcsöket ették? És a saját házilag nevelt szárnyaokat, meg saját maguk készített hurkát, kolbászt és sorolhatnám? Ezek mellet jóval közeleb voltak a természethez, nem 12 órákat roh.asztották magukat neonfények között egy számítógép előtt pl.? A mozgásról, fizikai állóképességről nem is beszélve
2017. febr. 20. 16:18
 5/17 anonim ***** válasza:
pedig a statisztikat kene nezned. A mi nagyszulein generacioja sokkal hamarabb meghalt, az atlageletkor joval alacsonyabb volt. tehat mar itt bukik az allitasod.
2017. febr. 20. 16:21
 6/17 A kérdező kommentje:
Persze a háború miatt, meg az akkori betegségek miatt, de akik túlélték, azok közül sokan hosszú életűek voltak. És a dédim is a 83 évet megélte. És nem volt ennyi rákos megbetegedés, én most a daganatos megbetegedésekről írok. Egész Európán belül nálunk a legmagasabb az arány, ez miér van? Ez is statisztika, nézd csak meg. A daganat, öngyilkosságok számában vezetünk a legjobban, "csodás"
2017. febr. 20. 16:38
 7/17 anonim ***** válasza:
38%
A cápák között is van rákos. Gondolom szintén lelki okokból...
2017. febr. 20. 20:21
 8/17 A kérdező kommentje:
Nah ez az. A víz is teljesen szennyezett már, Csendes-Óceánból százával szedik ki az elhullott halakat 90%a daganatban pusztul el, mióta Japán beleöntötte a szemetét...
2017. febr. 20. 20:26
 9/17 anonim válasza:
Az erős lelki megpróbáltatások okozhatnak daganatot. Ha ténylegesen vannak lelki problémáink, akkor a szívünk tájékán érezhetünk egyfajta nyomást ami akkor vállik erőssé ha úgymond "fáj a lelkünk". Egy idő után nem látsz szépet, egyre stresszesebb leszel és kész a daganat, vagy a depresszió ami ezt kiválthatja.... Nem mindig a betegség hurcolja magával a depressziót hanem a depresszió a betegséget.
2017. febr. 20. 20:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Jelen állás szerint nem tudni mitől alakul ki a rák, ahogy azt se hogy mi a gyógymód. Szerintem a rák az egy ítélet.
2017. febr. 20. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!