Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kihez forduljunk segítségért,...

Kihez forduljunk segítségért, ha nem bírunk a testvéremmel?

Figyelt kérdés

A szüleim nem tudják már egyszerűen kezelni,a 16 éves bátyámat. Ön/közveszélyes. Olyanokat kérdezett tőlem,hogy szerintem megtudna ölni egy embert,hogy mennyi esélye van megúszni egy gyilkosságot.Egy baleseti műtétem volt miatta,és az egész hátam,kezem tele van karmolásokkal,harapássokkal neki köszönhetően. Minden hétköznap hajnali 4-ig fent van,iskolában szünetekben mindig elalszik. Mikor anyukám olyat mondott,ami neki nem tetszett,egyből fojtogatni kezdte. Olyanokat mondd nekem,hogy rákosodjak el,szakadtam volna bele anyámba,g*ci,cs*cska kutya,hogy egy hajléktalant jobban tisztel mint minket(a családját) és az a szomorú,hogy tényleg így gondolja.Anyukámnak esélye sincs ellene,én még nagyjából meg tudom védeni magam.Apukámat kezdik elérni a betegségek,már közel olyan erős a testvérem,mint ő.

Egyszer megmondtam a testvéremnek,hogy attól,hogy még egy vér folyik az ereinkben,nem lesz automatikusan a testvérem,azért még tenni is kell,és úgy megvert,hogy az ütéseit még mindig érzem.

2017. febr. 16. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha vannak dühkitörései vagy látható friss nyomok az önveszélyességére, akkor simán elviszik a mentők.

De amúgy is, mert az nem normális, hogy fojtogatja anyukádát, meg nem tudom milyen műtéted volt, de gondolom az se természetes.

Ha tényleg nem bírtok vele, és féltek tőle, veszélyes, akkor hívjátok a 104-et. De azután esélyes, hogy rosszabb lesz a kapcsolatotok, és esetleg még rosszabb lesz.

Ha még kezelhető, akkor inkább egy pszichológushoz kellene elrángatni - vannak ingyenes, TB alapú pszichológusok is.

2017. febr. 16. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Pszichológust mondanék, de ha ennyire kezelhetetlen, akkor nem sok az esély rá hogy elmegy önszántából. Az egyetlen megoldás, ha egy bentlakásos iskolába küldi az anyuka, ahol célzottan ilyen gyerekekkel foglalkoznak. Az, hogy bántalmaz is titeket, eleve olyan cselekmény, ami nevelőintéztet igényel, viszont ezt csak a hatóság indítványozhassa, ehhez pedig jelentést kellene tennetek ellene. Gondolom ezt nem igazán akarjátok, ezért marad a bentlakás.
2017. febr. 16. 20:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy mi számít dühkitörésnek,de nagy ritkán csinál olyat,hogy magával elkezd vitatkozni és ordibálni. Ami a balesetet illeti,"véletlenül" a sípcsontomba dobta a dartz 'botot"(nem tudom mi a pontos megnevezése) és megsértette néhány fő ideget és valami kosz belement a lábamba,és gyulladás keletkezett.Emiatt is több hónapig kezeltek.
2017. febr. 16. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Ez a kérdés jó eséllyel kamu. Ő 16 éves és ő az idősebb. Ezek szerint te kb 14 lehetsz max. Elég hihetetlen az hogy egy agyonharapdált és karmolt, darts nyilakkal dobált, kék-lilára vert gyerek nem tűnik fel az iskolában és nem kezdenek gyermekbántalmazás miatt nyomozni. Főleg ha az orvos aki a lábad kezelte még jegyzőkönyvezte is a történteket. A bátyád ha válóban ennyire durva dolgokat csinál akkor a szüleidnek kéne tenni valamit. Valószínűleg az iskolában is hasonló gondok lennének amiért már az ő tanárai is lépéseket tettek volna. Szóval ha a kérdés nem kamu akkor:

Van 2 tehetetlen szülőd aki nem kezelteti a beteg gyerekét

1 osztályfőnököd aki nem jelzi a hatóságoknak hogy vernek

1 orvos aki szintén mulasztott ebben.

1 védőnő legalább a sulis vizsgálatoknál

A bátyád osztályfőnöke...

Ez legalább 6 felnőtt korú ember. Ha igaz a kérdés akkor egytől közölük kérj segítséget csak lehetőleg ne anyádék legyenek, mert ha így van ők tehetetlenek.

2017. febr. 17. 00:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a rendőrséghez, ők majd megteszik a szükséges lépéseket, valószínűleg pszichiátrián fogják kezelni bátyád.
2017. febr. 19. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!