Antidepresszáns elhagyása után magas vérnyomás, szédülés?
Sziasztok!
Röviden összefoglalnám a lényeget: Kb fél éve szedek antidepresszánst, és nyugtatót kevert szorongásos, és depressziós zavar miatt. Medazepamot, és Rexitint szedek. Vagyis szedtem, mert hogy voltam vérvizsgálaton, és a máj enzim értéke 4x nagyobb volt a normál értéknél, így egy hete abbahagytam az antidepi szedését. Viszont sajnos azóta magas a vérnyomásom, és szédülök. Például ha hirtelen oldalra nézek majd elesek. Ez csak átmeneti zavar, vagy most már örökké így lesz? Ha folytatnám az antidepresszáns szedését megoldódna ez a probléma, viszont végleg abba akarom hagyni a májkárosodás miatt. Mi a teendő? Most már mindíg szédülni fogok, ha nem szedem?
Lehetséges a leállás miatt, általában elmúlnak az ilyen tünetek.
Viszont egyik napról a másikra nem szabad leállni ezekkel a cuccokkal, mert elég komoly megvonási tüneteket okozhatnak.
"Egyik lehetőség, hogy a Rexetin adagját hetente 10 mg-mal csökkenti. Legtöbb esetben a Rexetin abbahagyása enyhe tünetekkel jár, és azok két héten belül elmúlnak. Némely esetben azonban a tünetek súlyosabbak lehetnek, és hosszabb ideig megmaradnak.
- Ha a gyógyszerszedés abbahagyása megvonási tüneteket okoz, orvosa valószínűleg az adagolás lassabb csökkentését fogja tanácsolni. Ha súlyos megvonási tüneteket tapasztal a Rexetin abbahagyásakor, kérjük, forduljon kezelőorvosához, aki esetleg azt javasolja, hogy kezdje újra szedni a tablettákat, majd hosszabb idő alatt hagyja abba."
A szédülést írja mellékhatásként.
Szóval ezeket a cuccokat nem szabad egyszerűen letenni. Van olyan, akinél ez nem jár semmilyen mellékhatással, de a többségnek vannak gyengébb-erősebb elvonási tüneteik.
Nézz szét itt, a hozzászólások is hasznosak:
Szia
Szerintem menj vissza a dokidhoz, és beszéld meg vele, hogy lehet tünetmentesen leszokni róla. Ez egy folyamat amit be kell tartani. Én is most fogok leszokni, de csak orvosi megbeszéléssel. Ő nem ajánlotta a leszokást, amig ki nem tavaszodik az idő. Szerintem a teljes leszokás kb. 1-2 hónap is és még akkor sem bizti, hogy esetleg fél év múlva nem-e jön elő megint a betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!