Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szédülés, jobb karban fura...

Szédülés, jobb karban fura érzés. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Holnap lesz egy hete, hogy fura bizonytalanságot érzékelek a fejemben, szédülésszerű, de mégsem az. Nehéz körülírni, mindenesetre bosszantó és ijesztő, mert koncentrálni se tudok miatta megfelelően... Kicsit olyan, mint mikor spicces az ember. :)

Hétfőn emiatt elmentem dokihoz, aki megvizsgált mindent, ami neurológiailag megkérdőjelezhető lehetett volna: látás, vérnyomás, egyensúly, avagy csukott szemmel mászkálás, csukott szemmel orrérintés, mindkét kar tartása, hogy valamelyiket esetleg nehéznek érzem e, szívemet meghallgatta, légzésemet, hasamat megtapogatta, fej hátra és oldalra döntés csukott szemmel, és SEMMI, minden a legnagyobb rendben, tuti idegi alapon van szerinte, pihenjek sokat, csináljak olyan dolgokat, amiket szeretek, sportoljak stb. Nagyon stresszes volt az elmúlt pár hónap, sőt, egy éve küszködök hipochonderséggel, tavaly a koponya MR-től kezdve a gyomortükrözésig mindenen átestem emiatt, aztán egy időre szerencsére elmúlt, de most megint kezdődik ezek szerint a nehéz időszakom után...

Viszont ami aggaszt most, hogy a jobb karomban fura merevséget érzek. Nem gyenge, ugyanúgy tudok vele cipekedni, ugyanúgy tartom meg, mint a másikat ha magam előtt kinyújtom, ahogy a doki csináltatta hétfőn, nem zsibbad csak ilyen...merev. Meg hidegebb a kezem, mint a másik. Alapból hidegek a kezeim, alacsony vérnyomású vagyok, de a jobb kezem durva. :D

Szóval mitől lehet? Ma megjött, szóval a szédülés lehet amiatt van/volt, de a karom aggaszt. Félek az agytumortól meg az agyvérzéstől, meg... mindentől. Januárra kaptam csak időpontot kineziológiára, az meg hát nah, iszonyat messze van.

22/L

2014. nov. 26. 16:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Miért lenne agytumorod vagy agyvérzésed? Azt írod, a neurológus alaposan megvizsgált (amivel azonnal kiszűrte volna, ha bármilyen erre utaló jel lenne), tavaly tetőtől talpig kivizsgáltak, s semmi komoly bajt nem találtak!

Én azt javaslom (nem tudom, hogy a neurológus nem javasolta-e konkrétan?), hogy fordulj pszichológushoz (vagy pszichiáterhez), mert a tüneteid alapján inkább pánik betegség a legvalószínűbb, ami manapság jól kezelhető!

2014. nov. 26. 19:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy nyaki-gerinc röntgent még érdemes lenne csináltatni, okozhat ilyen tüneteket a spondylosis pl.

Ha ez is negatív, akkor pszichés dolog.

2014. nov. 26. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!