Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel lehet helyettesíteni...

Mivel lehet helyettesíteni egy alkoholistánál az alkoholt?

Figyelt kérdés

Egy 50 éves férfi ismerősöm tizenéves kora óta nap mint nap részegre issza magát.

Már bele egyezne hogy lejjebb veszi az adagot de csak ha helyettesíteni tudjuk valamivel.

Kiegyensúlyozatlan és ezért iszik.

Mit tanácsoltok?

2017. febr. 12. 19:15
1 2
 1/16 Molyember ***** válasza:
Pszichiátert, de 99,9%, hogy nem fejezi be. Nem szemétkedni akarok veled, sajnos ez az igazság. Az alkoholról még a heroinnál is nehezebb leállni, nagyon-nagyin erősek az elvonási tünetek, később pedig akármikor be tud menni egy boltba, és akár már egy ezresből is berúghat. A leszokás legnehezebb része, amikor élni kell a mindennapokat a szer nélkül. Általában ezt nem bírják az emberek. Nem akarom elrontani a kedved, de ebbe ne éld bele magad. Még pár évnyi ivás után is nehéz leállni, ez az ember pedig egész életében ivott. Szerintem esélytelen.
2017. febr. 12. 20:07
 2/16 A kérdező kommentje:

Ennyit én is tudtam. De nem adom fel. Csak kell valami ami elvonja a figyelmét. Nem azt akarom hogy teljesen lerakja az alkoholt hanem csak hogy kevesebbet igyon.

Már akkor is iszik ha unatkozik.

Amúgy én arra gondoltam hogy a közös összejöveteleinken régi meséket néznénk popcorn és csak kevés pia azt is kicsi pohárban.

2017. febr. 12. 20:11
 3/16 anonim ***** válasza:
Én tejallergiás vagyok. A tejet nem tudom helyettesíteni semmivel, hát a barátodnak az alkoholt. Ekkora butaságot. Én leszoknák a cigiről, ha helyettesíthetném valami hasonlóval.
2017. febr. 12. 20:14
 4/16 anonim ***** válasza:

Mivel? Alkohollal.

Ha már feltételeket szab, a leszokásól nem lesz semmi.

Olyan, hogy részleges leszokás, nem létezik.

2017. febr. 12. 20:15
 5/16 A kérdező kommentje:

Leszokni nem tud. MErt a szervezete alkoholt lebontó anyagot termel faló sejteket. Ehhez neki alkohol kell.

Pár hónapja volt egy munkahelye biztonsági őrként ahol reggel délben este szonda volt és rá eröltetni nem lehetett az alkoholt. Azt az állapotot ha vissza lehetne hozni ár jó lenne. Képes volt rá újból képes lenne rá.

Mondhat bárki bármit én láttam.

Ha iszik szörnyű alak. Nem akarom hogy igyon.

2017. febr. 12. 20:28
 6/16 anonim ***** válasza:

"Leszokni nem tud. MErt a szervezete alkoholt lebontó anyagot termel faló sejteket."

Ez hülyeség.

Az tud leszokni, aki akar. Ha te erőlteted rá, akkor 100%, hogy nem fog hosszútávon leszokni, ez nem így működik.

2017. febr. 12. 23:50
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom hányszor mondtam nem leszoktatni akarom hanem hogy visszább vegyen. De látom mindenki a maga igazát hiszi.
2017. febr. 13. 04:38
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem tudod helyettesíteni semmi mással. Nincs ilyen. Ha gyógyszert szed akkor azzal fog visszaélni. Csökkenteni sem lehetséges úgy hogy valamennyit iszik így folyton van otthon valami alkohol. Nem tud mértéket tartani mivel függő. Ez csak a te fejedben létezik.
2017. febr. 13. 12:13
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor mit javasoltok? Eutanáziát?
2017. febr. 13. 12:58
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen. Az jó.
2017. febr. 13. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!