Ha elmegyek pszichiáterhez mennyi idő múlva tudja nekem megmondani, hogy milyen bajom van?
Figyelt kérdés
Mennyi idő az, amíg diagnosztizál egy betegséget? Hogyan zajlik egy ilyen diagnosztizálás?2017. febr. 9. 13:04
1/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül diagnosztizál. Nincsenek ugyanis egyértelmű, pontosan behatárolható kórképek és a kezelés szempontjából sokszor egyáltalán nem is számít, hogy kinek milyen címkéje van. Inkább a tüneteket kezelik, a terápiában pedig magát az egyént, nem a diagnózisát.
2/7 A kérdező kommentje:
Elmegyek, elmondom a tüneteimet és nem mondd rá semmit, hogy mégis mi lehet ez? Nem ír semmit a papíromra?
2017. febr. 9. 14:11
3/7 anonim válasza:
De ír a papírodra valamit, de nem biztos, hogy konkrét betegséget, lehet nem mondja ki, hogy mi az, mert nem tudja rendesen behatárolni.
4/7 anonim válasza:
Diagnosztizál! És nem csak az általad elmondottak, hanem a viselkedésed, a beszéded alapján is. Ennek az ideje sztk ban. kb 5-10 perc. Kórházi szakpszichológusnál kb 1/2- 1 óra. Mindkét eljárásban részem volt. A leírt diagnózis, és a javasolt gyógyszer szóról szóra ugyanaz volt. A két orvos nem tudott egymás vizsgálatáról.
5/7 anonim válasza:
4: te kaptál diagnózist, más meg nem. 4 hónapig jártam terápiára kórházi pszichiáterhez és nem volt diagnózisom, nem ez számított.
6/7 anonim válasza:
Én barátom több mint 10 éve jár mindenhova és konkrétat nem írtak a papírjára. Szóval nem mindenkit diagnosztizálnak.
7/7 anonim válasza:
Ha egy magánrendelésre mész terápiába, ott nem biztos, hogy diagnosztizálnak, de ha az SZTK-ba, ott biztos kapsz valamilyen diagnózist, különben az OEP nem téríti a vizsgálatot. Lehet, hogy az csak egy ideiglenes diagnózis (obs ad..., azaz megfigyelés valami irányába), mert még további vizsgálatokra van szükség, de egy kódszámot mindenképp oda kell írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!