Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pszichiáterhez fordulok...

Ha pszichiáterhez fordulok segíthet abban, hogy jobban megértsem és megismerjem önmagam?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy szeretnék megérteni bizonyos dolgokat magammal kapcsolatban, hogy a régmúltban történt dolgok hatással lehettek-e arra, hogy milyen emberré lettem a jelenben, valamint szeretném megtudni, hogy milyen is az én személyiségem valójában. És még ehhez hasonló dolgokat szeretnék megtudni.
2017. febr. 4. 00:41
 1/5 anonim válasza:
Mindenképp! Nagyon sokat tud segíteni! Sokmindent megtudhatsz és segít dolgokat leküzdeni...nagyon is tudom és szeretnék megtudni sokmindent csak lusta vagyok elmenni...de kéne.
2017. febr. 4. 00:45
 2/5 TR75 ***** válasza:
Pszichológushoz menj, ne pszichiáterhez.
2017. febr. 4. 01:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mehetsz pszichiáterhez is. Ő is ugyanúgy tanulta a pszichoterápiát és mindent,amit egy pszichológus + még mást is. Lehet,hogy egy állami rendelésen nem tud annyi időt fordítani ezekre,mint egy pszichológus,de magánorvosként ugyanazt megkapod tőle.
2017. febr. 4. 07:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez a dolga nekik, hogy segítesenek benne.
2017. febr. 4. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:
58%

# 3: ez azért nem teljesen van így. A pszichológusok tanulmányaik kezdetétől fogva az emberi lélek rejtelmeivel foglalkoznak, sok éven át tanulják a mélylélektani vonatkozásokat, mire valaki terapeuta lesz, már túl van sok-sok órányi saját terápiás élményen (tehát a páciens oldaláról is átéli a terápiát). A pszichiáterek pedig elsősorban orvosok, akik a képzésük során az emberi elmét inkább ebből a megközelítésből vizsgálják. Az orvosi diploma megszerzése után pedig csupán egy viszonylag rövid továbbképzésen kell részt venniük ahhoz, hogy terápiára legyenek jogosultak. Teljesen más a képzés felépítése a pszichológusok és a pszichiáterek esetében, más megközelítésben tanulják a szakmát.

Nem nagyon tudok olyan pszichiátert, aki ne írna fel szinte automatikusan gyógyszert egy depresszióra, szorongásra, vagy pánikbetegségre, még ha terápiát is folytat mellette. Egy pszichológus eleve a lélek oldaláról közelíti meg a problémát, nem aggat címkéket a páciensre, az EMBERT kezeli és nem a betegséget.

A kérdésben szereplő problémára én mindenképpen pszichológust javasolnék inkább, mégpedig olyat, aki mélylélektani jellegű terápiát folytat.

2017. febr. 4. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!