Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mar alkoholistának számít...

Az mar alkoholistának számít aki nem bír ki egy hetet alkohol nélkül?

Figyelt kérdés

Illetve minel tobb ido eltelik ket ivas kozott egyre jobban kivanja,es a vegen (mondjuk 1 teljes het eltelte utan) mar csak arra tud gondolni hogy mikor ihat legkozelebb?

Egy fiatal lanyrol van szo,meg nincs 18 eves,csaladjaban van alkoholista a felmenok kozott,nem is egy

Plusz info kb.1 eve meg par korty nem tul kemeny piatol fejreallt konkretan,es kovetkezo nap eleg masnapos volt,mostanaba viszont kepes rengeteget inni es meg sincsen semmi baja kovetkezo nap

2017. febr. 4. 15:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mit akarsz? Így is jó úton vagy a megsemmisülés felé. 15 évesen itt tartani szégyen. Szedd össze magad.
2017. febr. 4. 21:14
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem tehetek rola, en sem elvezem a pialason kivuli idoszakot elhiheted..en csak feltettem egy kerdest,koszi a valaszokat..es igen tudom hogy gaz de nem tudok mit kezdeni vele
2017. febr. 4. 21:37
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél magadon erőt

Keress egy orvost aki segít vagy esetleg ilyen anonim klubokat

Próbáld meg élvezni az életet akármennyire is szar a helyzet otthon! Ne akarj olyan lenni mint apad! Legyen neked o az elrettentő példa!

Légy erős!

LANY vagy ráadásul 15 éves!

Keress barátokat, foglald el magad, tanulj, fejleszt magad!

Ugye nem akarsz egy lepukkant csöves alkoholista lenni?

2017. febr. 6. 09:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Fejleszd* Bocsi átírta a telefon
2017. febr. 6. 09:13
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam ennyi idősen. 15 éves kortól egészen egyetemig minden héten többször is pia, bulik, elképesztő mennyiségű alkohol. Zűrös család, jó iskolai teljesítmény is pipa. Később, rögtön egyetem után kb gyakorló alkoholista lettem, és az is maradtam vagy 10 évig. Aztán egyszer csak letettem. Szerencsére nem lett tőle maradandó bajom, de azért gondolom nem használt a szervezetemnek. Szóval a lényeg, jó úton vagy afelé, hogy hasonlóképpen megszívd a piával, mint én, de te annyival jobb helyzetben vagy nálam, hogy már ennyi idősen felmerült benned, hogy gáz van. Nekem ennyi idősen eszembe se jutott volna, hogy nem okés amit csinálok. Van amúgy olyan családtagod, aki tudna segíteni? Barátok? Esetleg barátaid szülei? Ha nincs, vagy nem bízol bennük, próbálkozz családsegítőnél, pszichológusnál, de akár magadtól is megpróbálhatod rendbe szedni a dolgaidat. Annyira nem tűnsz elveszettnek, lehet így is menni fog.
2017. febr. 6. 15:01
 16/22 anonim ***** válasza:
79%
Érdekes, az én felmenőim közt is akad több alkesz. Igen, ezt is jól látod, a hajlam megjelent nálad is, tehát fokozottan óvatosnak kell lenned az alkohollal. Mindenesetre nagyon jó jel, hogy már ennyi idősen átlátod a dolgot. Aki örökölte az alkoholizmust, nagyon gyakran csúszik bele már egészen korán. Valószínűleg hoztad a papírformát te is. A magas alkoholtolerancia és a mésnaposság hiánya is erre utal. És igen, nagyon rossz vége tud lenni ennek sajnos.
2017. febr. 6. 15:05
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
ja, bocsi, az utolsó két választ egy hozzászólásnak szántam, csak két részletben ment el.
2017. febr. 6. 15:06
 18/22 A kérdező kommentje:

Koszonomm ment a zold kez:))

De miert tetted le? Mi tortent? Privatba is leirhatod ha ugy jobb..

Az ilyen orvosi segitseg stb kizarva mert ahhoz el kellenne mondani ezeket a dolgokat masoknak es nem fogom az biztos..nincs olyan ember akiben megbiznek olyan szinten hogy mindent reszletesen elmondjak..eloszor probalok egyedul megbirkozni a problemaval aztan nem tudom mi lesz..de koszonom mindenkinek

2017. febr. 6. 18:07
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Leírom ide is szívesen:) Nekem személy szerint nagyon elegem lett a rendszeres ivásból. Azon kaptam magam, hogy évek óta nincs rendes hobbim, nem foglalkozok semmivel, nem olvasok, mert csak és kizárólag a pia köt le, ez adja az egyetlen kikapcsolódást az életben. Úgy éreztem, hogy teljesen beszűkültem agyilag meg szociálisan is. Szóval nagyon megundorodtam az egésztől. Dokihoz amúgy menj nyugodtan. Az gyakori a masszív alkeszeknél, hogy szégyellik, és emiatt nem mennek elvonóra, dehát az orvosok nagyon sok ilyet láttak már. Az országban az alkeszek száma 1-2 milliós nagyságrendű. Vond le belőle a kicsi gyerekeket, és akkor kb becslésre kijön az, hogy minden 3-4(!) ember érintett. Namost próbáld ki, hogy ezzel az infóval a fejedben elmész egyet sétálni, és nézed az embereket. Durva nem? De a lényeg, hogy most akkor szerinted a praxisa során milyen gyakran találkozik alkoholproblémával egy átlag háziorvos vagy egy pszichiáter? Sajnos napi szinten. Ha úgy érzed, hogy egydül is meg tudod oldani ezt a problémát, akkor ne menj, de az, hogy majd esetleg beégsz, meg kellemetlen lesz, az így ne tartson vissza. De felhívhatod a lelkisegély szolgálatot is akár, sőt, elnézhetsz valami helyi AA gyűlésre is, nem fognak kinevetni. Sőt.
2017. febr. 6. 21:26
 20/22 A kérdező kommentje:

Eloszor is koszonom a valaszt utolso:)

Kiprobaltam tenyleg nagyon durva ez a tudat..

Lehet a lelkisegelyes valamit megprobalom majd..:) koszonom

2017. febr. 7. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!