Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valami betegségről van...

Ha valami betegségről van szó, pszichésen elkezdem érezni a tüneteit. Miért van ez és veszélyes?

Figyelt kérdés

Egy kicsit lehet hosszú lesz, de kérlek olvasd el, fontos dolgok derülhetnek ki belőle. Ha végképp nincs időd, a lényeg benne van a címben :) Köszönöm a segítséget előre is!

Szóval nem létező tüneteket tapasztalok magamon folyamatosan.

Most például a retina leválásról olvastam, a szemem rögtön elkezdett fájni, amikor pedig a tüneteknél elolvastam, hogy a beteg ilyenkor fényvillanásokat lát, rögtön meg is pillantottam egy ilyen kis felvillanó valamit. Rákról olvasni még rosszabb, ilyenkor fájdalmak arzenálját kapom meg. Nyilván nem olyan élénk mint az igazi, de azért mégiscsak fáj, és ha egy betegség gondolatát kíséri, elég kellemetlen. Az a baj, hogy egyszer nem fogom megérezni, ha tényleg baj van. Most is valami ilyentől félek. Hónapok óta köhögök, ami ugye a tüdőrák egyik tünete. Felmentem az egyik oldalra, utánaolvastam, hogy mire kell még figyelni, szerencsére más tünetet nem tapasztaltam belőlük :) Egészen addig, amíg be nem köszönt ez a valami. Tegnap a vállam fájt (ami szintén tüdőrák tünet), azonban ezt teljesen valóságosnak éreztem. A mellkasom is fáj, és ezek nagyon hasonlítanak az igazira. Szervekről beszélni is rossz érzés.

A biológia órák például szó szerint fájdalmasak. Ha a belsőszervekről tanulunk, elkezdek fájdalmat érezni az adott szerv helyén, a kezem meg lényegében lezsibbad: nem tudom rendesen ökölbe szorítani, mert egyszerűen gyengének, zsibbadtnak érzem. Olykor még írni sem tudok emiatt.

Nem lehet, hogy ennek a dolognak egyszer fizikai hatása is lesz, mondjuk a rák gondolatától elváltozik egy sejtem és tényleg rákos leszek, esetleg mentális vagy idegrendszeri károkat okoz?

Köszönöm a türelmeteket, minden segítségre küldöm a zöld kezet, csak kérlek vegyétek komolyan, mert kezdek egy kicsit félni.

2017. febr. 2. 20:29
 1/2 anonim válasza:
Ez hipochondria ami azt jelenti hogy beképzeli magának az ember a betegséget
2017. febr. 3. 11:43
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudtam, hogy hipochonder vagyok, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen tünetei is vannak.

Köszi a válaszod!

2017. febr. 3. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!