Most olvastam egy betegségről, a neve: ambivalens kötődés. Kezdek rájönni, hogy nekem is ez a bajom. Mit tehetnék?
Van egy férjem, hét éve élünk együtt, szeretem, boldogok vagyunk, azt hittem eddig, hogy a hiányosságai miatt tetszenek meg más férfiak, sőt, túlságosan is, de már tudom, hogy ez egy betegség.
Háromszor is előfordult, hogy megismertünk (a párommal ) egy embert, akivel sokat beszélgettünk, egy színvonalon mozogtunk, barátok lettünk és hopp, megtörtént a baj, nem csak barátként tekintettem már rájuk. Nem egyszerre történt meg a három eset, de iszonyatosan szenvedek, félek, hogy megbántom a párom, lelkiismeret furdalásom van ez miatt, de hiába is próbálok változtatni, nem múlnak ezek a kicsapongó érzések. Gyűlölöm magam ez miatt, valaki tud erre valami megoldást? Köszönöm ! 28/L
Ez nem egy betegség, az ambvivalens kötődés egy kötődési stílus, mint ahogy a neve is mutatja, aminek az alapja az ambvivalencia... ez a szeretlek-gyűlöllek kapcsolat. Gyerek esetében a felzaklatott gyerek igényli a szülőjét, de nála sem nyugszik meg, sőt, még jobban ordít. Felnőtt párkapcsolat esetén a nő/férfi nem akar egyedül lenni, vágyik a kapcsolatra, de a kapcsolatban már nem érzi jól magát, menekülne.
A te "bajod" valószínűleg szimplán az, hogy nem szereted, nem kívánod a férjed. Abban, hogy ennek hátterében van-e valami elakadás egy pszichológus tudna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!