Miért hallucinálok pókokat felkelés után?
Figyelt kérdés
Többször felkelek éjszaka mély alvásból és nyilván mindig a falat látom felkelés után és egy pókot látok mindig. Volt már olyan eset, hogy az egész házat átrendeztem hajnali 2 órakor, annyira élethű volt, csak utána sejtettem meg, hogy hallucináció volt. Az az érdekes, hogy amerre nézek, mindig itt van, a szemkontaktussal módosul a helyzete. Aztán néhány másodperc után már halványul. Ez közvetlen felkelés után van, visszaalváskor pedig ilyenkor gyakran alvásparalíziseim is vannak, azokat már megszoktam. Miért van ez?2017. febr. 1. 21:19
2/8 A kérdező kommentje:
Heti 3-szor és kb. fél órát. Ez nem sok.
2017. febr. 1. 21:27
3/8 anonim válasza:
Érdekes. Nekem is volt ilyen párszor. Azt hittem hogy a sok gépezéstől, mert begyulladt a szemem.
De akkor nem. Köszi! :D
Akkor egyébként pszichés lesz.
4/8 anonim válasza:
Pánikbeteg vagy, gratulálok. Ezt is csak megszokni lehet, nekem legalábbis még nem vált be semmilyen módszer. :)
5/8 anonim válasza:
De ha elmúlik, akkor nincs is nagy gond. Csak ne kergesd álom után azokat a pókokat...:D
6/8 anonim válasza:
Érdekes, valakitől hallottam hasonló dolgokat. Elvileg létezik egy olyan hamis ébredés szerű állapot, amikor az ember ébrenléti állapotban él meg álomképeket, azonban az alvásparalízissel ellentétben itt tud mozogni. Ez persze elég érdekes, mivel élénk álomképek csak REM fázisban vannak, REM fázisban viszont béna a test (alvásparalízis)
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, ezért tettem fel a kérdést. A hallucinációk kómás állapotban a legáltalánosabbak, amikor az agy álomképeket generál. Ébredés után viszont a tudatom teljes kihasználtságát használom, mint mindenki más, nem értem az összefüggést. Ha meg akarom veletek értetni, inkább úgy írnám le, mint amikor fénybe nézel és néhány másodpercig érzed a hatását. Azért van, mert a szemed néhány százalékban a memóriasejtek által rögzíti az agyadban. Viszont álmomban nem "fényről" álmodok, tulajdonképpen egészen valósághűen jeleníti meg a pókokat. Természetesen irtózom tőlük. Érdekes dolgok ezek, az alvásparalízis nálam megszokott és a tudatos álmodás is, nagyon körültekintően viselkedek a mindennapi életben. Mivel álmomban is mindent megvizsgálok, "megvilágosodok" gyakran. Azért kérdeztem, mert nem volt nálam ez természetes eddig (néhány hónap), hogy ébredés után is ilyen furcsa dolgokat lássak és oly régóta már szerintem, hogy idejét láttam kiírni. Viszont a válaszokból azt szűrtem le, hogy lehet "természetes" is, például a stressz. Igen, 22 éves vagyok és érettségi előtt állok, lehet a stressz is az oka. Mindenesetre köszönöm a kielégítő válaszokat.
2017. febr. 3. 13:39
8/8 anonim válasza:
Ha tudatos álmodó vagy, akkor még valószínűbb, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!