Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki függő volt, hogyan szokott...

Aki függő volt, hogyan szokott le a vagdosásról?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és még egyszer fogom csinálni, de utána vége. És már most bele vagyok ebbe pusztulva, hogy nem fogom bírni ha már most nem bírom, pedig még van egy alkalmam.

Értelmes válaszokat légy szíves, köszönöm!

2017. jan. 30. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Lebuktam es annyira kínos volt, hogy az egész családom & a tanárom rájött... (nem csak a karomon vagdostam magam)

Aztán persze rájöttem, hogy semmi értelme nincsen (nyilván abban a pillanatban megnyugtat, de ennyi) és hogy a jövőmre kell koncentrálnom.

Ja és a gondolat is megriasztott, hogy ha egyszer anya leszek, mit mondok a gyerekemnek, mi ez a sok seb rajtam? Beleestem minden nap egy rózsabokorba?...

Szóval egyrészt a gondolat ill. a szégyenérzet, másreszt pedig a dolgokon való túllendülés segített.

Amúgy javaslom hogy kezdj el gitározni, idegnyugtató hatása van, mindig azt csinálom amikor vagdosni szeretném magam. :)

17/L

2017. jan. 30. 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Én is azt javasolnám keress valami egészséges szenvedélyt. Zenélés vagy sport és ha kedved támadna megvágni magad inkább fuss egy kört vagy valami.
2017. jan. 31. 09:33
 3/4 anonim ***** válasza:
hát én egyik napról a másikra eldöntöttem hogy nincs több. de ha egy függőségről úgy állsz le hogy lelkileg nem tudsz tőle megválni akkor úgyis csak felváltja egy másik. 20 kilót híztam. Pszichológusi segítséggel próbáld a leállást
2017. jan. 31. 16:56
 4/4 anonim ***** válasza:

6 éve vágom magam, elég drasztikusan. Számtalanszor akartam volna leszokni. De semmi... kudarcot vallottam mindig is. Mikor pszichiátrián voltam, egyedül azért nem tudtam magam vágni. Mostanában is előfordult hogy le kéne állnom, de nem megy. Amint valami rossz történik, vagy csak rám jön egy depressziós roham, már vágok... Sajnos van aki nem tud leszokni, de ismerek pár embert akiknek sikerült.

Egyszerűen, kidobták az összes vágó eszközüket, és elkezdtek élni... Na ők szerencsések voltak. Én még erre se vagyok képes, hogy megszabaduljak ettől a démontól.

18/L

2017. febr. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!