Hogy másszak ki ebből? (Bőv. Lent, bocsánat, ez hosszú lesz)
21 éves lány vagyok. Az életem romokban.
Édesanyám és édesapám most, 30 évnyi házasság után döntöttek úgy, hogy elválnak, sok veszekedés után. Ez eleve egy nehéz ügy nekem.
Aztán a fősulin is nagy gondok vannak, nem mennék bele teljesen, de az a lényeg, hogy ki akarnak csapni, de a lényeg, hogy a gyengénlátásomra nem kaptam megfelelő segítséget, ezért kerültem ebbe a helyzetbe.
Most télen OCD-t (kényszerbetegség)és Asperger- szindrómát (autizmus egyik formája) diagnosztizáltak nálam.
Fél éve jártam a barátommal. Sajnos a betegségem olyan súlyos méreteket öltött addigra, hogy elviselhetetlen lettem számára (féltékeny voltam, mert a kényszerbetegségem miatt folyamatosan azon aggódtam, hogy elveszítem.) Ez sajnos be is következett két hete, és azóta se éjjelem, se nappalom. Nem alszom, nem akarok enni, nem jó semmi, csak Őt akarom vissza, de tudom, hogy ezt már elrontottam. Szépen váltunk el, tulajdonképpen, nem volt veszekedés, és azt mondta, megérti, mit érzek, de nem szeretné folytatni. Tiszteletben tartom, azóta csak barátok vagyunk, de én nem vagyok boldog. Egyáltalán nem.
Anyám itt hagyott, külföldre ment a rokonaihoz. Apám néha haza- hazajön ugyan, de akkor többnyire részeg. Egyedül látom el magam. Már amennyire kedvem van.
Ürességet és fájdalmat érzek, amiből nincs kiút. A zene, amit eddig imádtam, nem ad többé örömet.
Mit tegyek?
Őszintén sajnálom,hogy ez történt veled.Nem tudom,hogy mi vigasztalhatna téged?Az,ha visszakapnád a pasidat?Az,ha elmúlnának ezek a betegségeid?Küzdj ezek ellen a betegségek ellen,ne mutasd,ne gondolj rá,hogy neked vannak ilyen betegségeid!Ne gondold,hogy te senkinek sem kellessz!Hidd elmsok embernek csak az ad reményt,hogy van mit enni,van mit inni,és ott a szeretet...:S
Anyudnak meg üzenném,hogy jöjjön hozzád haza,mert a lányának segítségre van szüksége!Ő nem tud a betegségeidről?:S
Talán ha hazahívnád,segítene neked.Vagy bárki más nem tud neked segíteni a családi körödből??Az is jó lenne..
A főiskolát hagyd ott,ha már nagyon leterhel,amit ott kapsz bántásokat..:S kiakarnak csapni?A gyengénlátásod miatt?Ezt pontosan nem értem.Diszkrimináció(?) azért ezt megkérdőjelezném,hogy nem e az.:S
Én nem tudok neked megoldást erre írni,de ha optimista leszel,akkor biztosan találsz megoldást!van még rengeteg éved,próbálj javítani az életeden!Azt nem tudom,hogy hogyan..de gondolkodj el a dolgokon!
Szia!
Hát, ez tényleg egy nehéz helyzet.
Vegyük át lépésenként...
1.) A szüleid válása elhiszem, hogy nagyon rosszul érint, de sajnos valamit meg kell tanulnunk nekünk, gyerekeknek: a szüleink életét a szüleink élik, egy bizonyos kor után mi már a saját életünkért vagyunk felelősek és Te már ebben a korban a vagy. Elhiszem, hogy rossz látni, amikor egyik bántja a másikat (nekem is volt ebben részem bőven) és az ember meg akarja a problémájukat, de maximum egy valamit tehetsz: a gyengébbet biztosítod arról, hogy ha egyedül van, vagy rosszul érzi magát, akkor rád számíthat és kereshet bármikor nyugodtan. Akármilyen rossz, sajnos ennél többet nem tudsz tenni, ők döntik el, hogy élnek együtt, illetve a végén választhatják a különválást.
2.) A betegségeid: valószínűleg jót tenne Neked, ha ezek miatt a betegségek miatt segítséget kérnél, akár egy pszichiátertől, akár egy pszichológustól. Nem csak fizetősök vannak, próbálj meg keresni vagy a körzeti rendelőben, akár a kórházban, ahova tartozol egy szimpatikus pszichológust/pszichiátert.
3.) A főiskolán próbálj beszélni azzal az emberrel, aki kompetens az ügyeidben. Mondd el neki, hogy úgy érzed, nem kaptál elég segítséget a látásproblémáid leküzdéséhez és kérd meg őket, hogy legyenek egy kis türelemmel és próbálj levizsgázni, illetve teljesíteni abból, amiből kell, hátha sikerül, vesztenivalód nincs, ez csak egy iskola...
Őszintén remélem, hogy kicsit sikerül megnyugodni, jobb kedvre derülni és ha ez vígasztal, akkor hidd el, hogy sokan vagyunk elég elszomorító helyzetekben, csak nem szívesen hangoztatjuk ezeket a problémáinkat.
Küldök egy zenét, hátha ez megtöri a jeget:
http://www.youtube.com/watch?v=8txvNRq__8w
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!