Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idegi alapon lehet ez a sok...

Idegi alapon lehet ez a sok wc-re járás?

Figyelt kérdés

Szeptember közepe fele elkezdtem sokat nagywc-re járni.Akkor az iskolában éreztem,hogy kell állandóan,de kibírtam hazáig.Vagy legfeljebb (ugye bejárós vagyok) amíg nem jött a busz,elmentem a plázába,mert már nem bírtam volna.De azóta rosszabb lett ez.És egyre rosszabb lesz.Most már hetente többször rámjön a suliban is a nagydolog és muszály elmennem wc-re ott.Sokszor már reggel a buszon rámjön és mikor megérkezik a busz,megyek a megállói fizetős wc-re.Már kb 1500 ft-t otthagytam.De olyan is előfordul,hogy reggel a buszmegállóban elmegyek,de még így is rámjön a suliban.Ha átlagot kéne mondanom,akkor napi 3 megvan.

De érdekes,hogy most hétvégén egyáltalán nem éreztem,hogy kell és napi 1 elég volt.De pl.suliban is volt olyan,hogy egész nap küzködtem,hogy visszatartsam és mire hazaértem,már nem is tudtam,nem kellett.

Lehet az egész idegi alapon van?A suli miatt lehet?

2017. jan. 22. 01:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Idegi alapon is lehet, bar akkor csak odafele es bent lenne problemad, hazafele nem. Az is lehetseges, hogy hetkozben eszel valamit, amit hetvegen sosem, es irritalja a gyomrodat.

A helyedben en meglatogatnam a dokit, mert emesztoszervi betegseg tunete is lehet. Szekletvizsgalat, vervetel, eredmenytol fuggoen esetleg gasztroenterologus.

2017. jan. 22. 02:22
 2/4 TR75 ***** válasza:

Szerintem (SZERINTEM) ez szorongás. Otthon nincs probléma, közösségben (tömegközlekedés, suli, bevásárlás és miegyéb) viszont igen.

Az, hogy egyre romlik a helyzet, szintén erre utal(HAT). Kerülni a szituációt nem szoktad? (Tehát például mehetnél valahová, de nem teszed emiatt; szándékosan úgy tervezed a teendőidet/útvonaladat, hogy legyen WC a közelben).

Nem történt valami komoly dolog az életedben (haláleset, válás, költözés, baleset, új suli, valamilyen bűncselekmény, szóval olyasmi, ami megviselhetett - akár olyan is, amin látszólag simán túllendültél)?

2017. jan. 22. 02:38
 3/4 A kérdező kommentje:

# Hát pl.pénteken úgy volt,hogy reggel itthon elmentem.Utána a buszon odafele rámjött és mentem a wc-be.Aztán az iskolába 5.órán megint rámjött.De gondoltam,akkor már csak kibírom hazáig.A buszon már nem is kellett.Igaz,otthon azért elmentem,de nem volt olyan vészes

2# új suli.Befejeztem a gimit és most egy másik suliban vagyok valami 2 éves szakképzésen.Nem mondom,hogy utálok ide járni,de megbántam hogy ide jöttem

2017. jan. 22. 12:13
 4/4 TR75 ***** válasza:
Simán lehet az új suli miatt. Nagyjából akkor is kezdődött. Ha ráadásul nem is szereted, akkor pláne.
2017. jan. 22. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!