Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichoterápia konkrétan...

A pszichoterápia konkrétan miből áll? (TB alapon) Kb meddig tart?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy több féle van, és hogy egyénenként változó.

De mégis, nagyjából mire számítsak?

3 hónapig vagy 2 évig kell járnom?

Érdekelne személyes tapasztalat, aki tb alapon veszi igénybe, hogy nagyjából milyen gyakran kell menni?

Hetente, havonta?

Attól tartok, hogy ha ritkán, pl. havonta, akkor az orvos emlékezni sem fog a bajaimra, még akkor se, ha jegyzetel, mert egy hónap alatt rengeteg más beteggel találkozik.

2017. jan. 18. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Minden fontos infot felír a számítógépébe rólad. Engem 1x látott a pszichiáter, 1 évvel később újra, és tudta mi a helyzet mire köszönni tudtam volna.

Amúgy azt hiszem a terápia sűrüsége, és hossza is az állapotodtól, és a fejlődéset gyorsaságától függ.

2017. jan. 19. 03:43
 2/3 anonim ***** válasza:

a TB-s terápia általában kognitív (séma) terápia, többnyire 9 alkalom. Akkor hatékony valamennyire, ha hetente találkoztok.

Ha a második alkalommal "nem emlékszik" a korábbira, keress mást.

2017. jan. 21. 14:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Szerintem a TB alapú nem úgy működik, hogy keresek mást...

A pszichiáter mondta meg, kihez menjek és mikorra.

Holnap után megyek először.

2017. jan. 21. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!