Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idegi alapon hasmenés hosszútá...

Idegi alapon hasmenés hosszútávon?

Figyelt kérdés

Brian Tracy könyveit olvastam, szerinte ha valamit nagyon akarunk rengeteget kell gondolni rá, én is így tettem, semmit nem változtattam az életemen.. De egy 5-6 nap múlva hasmenésem lett és már jó ideje van (nem olyan kellemetlen, hogy állandóan a wc-t járnám) egyébként mindig arra gondolok (naponta kb 3 órát, hogy ''sovány vagyok'' ''sovány vagyok'' ''sovány vagyok'' reggel 1 órát, este lefekvés előtt és délben.. Azóta már fogytam is, persze tudom, hogy a hasmenés miatt van, lehetséges, hogy a szervezetem így reagál erre a mentális ráhatásra?

le kellene állnom vele?

2016. aug. 15. 23:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasmenésnek azt nevezik, ha napi 5-6-nál többször ürítesz. Ha ez nem így van, "csak" laza a széklet, vagy akár hirtelen kell elmenni, de ennél kevesebbszer, az más tészta.

Utóbbi volt nekem idegi alapon, legalábbis valószínűsítem, mert stresszre jött, és azzal együtt el is múlt.

A szervezeted sok mindenre sokféleképpen reagálhat, igen, gondolatokra is. Szerintem ez a kényszeres ismételgetés nem hasznos. Inkább el kellene sajátítanod egy alapvető meditációs technikát, és abban naponta egyszer elképzelned magadat soványan, pontosabban olyan súlyban, amilyet szeretnél.

2016. aug. 16. 13:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ment a zöld :) hogy kell meditálni ?
2016. aug. 18. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!