Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megbocsájthatok magamnak?

Megbocsájthatok magamnak?

Figyelt kérdés
Kb 14 éves lehettem talán még annyi sem, egy illetőt hipóval leöntöttem indulatból. Az arcára ment de hála Istennek semmi baja nem lett tőle. Ennek már több mint 12 éve. Ugye most már megbocsájthatok magamnak? Sajnos 14 évesen indulatból tettem ilyeneket. Nem elítélő válaszolat kérek, mert 26 évesen senki sem felelhet gyerekkori tettéért.
2017. jan. 17. 23:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért valakinek az arcára önteni hipót eléggé ******ság.

Igen, még 14 évesen is. Egy nyolcadikos már tudja, hogy a hipó nem játékszer!

Örülj, hogy nem lett baja tőle. Ugyanúgy a szemébe is mehetett volna, vagy a szájába, és hidd el, nem egy kellemes dolog, enyhén kifejezve.

De ne félj, mindenki visszakapja előbb-utóbb azt, amit másnak ad. Ezzel nem elítéllek, mielőtt annak gondolnád.

Egyébként te írod ki a többi olyan kérdést is, ekkor meg akkor ezt vagy azt tettem, de ugye nem kell bűntudatomnak lennie, stb.?

2017. jan. 18. 00:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem én írom ki az emlitett dolgokat és ezt a kérdést is most irom ki először. Azt azért hozzátenném hogy 14 évesen és ösztönből tettem ezeket a dolgokat és nem gondolkodtam. Azt írod visszakapom. Szerintem ezt már régesrég visszakaptam. De egyébkébt meg senki nem vonható felelősségre 14 éves kori dolog miatt. Meg azért a nevelésen is múlik stb meg nagyon sok tényezőn
2017. jan. 18. 03:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyszer mindent meg lehet bocsájtani. Ne csinálj ilyet többször.
2017. jan. 18. 19:27
 4/5 anonim ***** válasza:

"mert 26 évesen senki sem felelhet gyerekkori tettéért."

Egy 14 éves nem cselekszik ilyesmit ösztönből.Az agresszió az embereknél nem igazán ösztön,inkább érzelem,és a hirtelen felindulás sosem jó.És aki akkor megteszi,az megteszi később is.

Azt saját magad tudhatod,hogy megtudsz-e bocsájtani magadnak.Én nem bocsátanék meg ilyen esetben magamnak soha,azt ugye tudod?

Nekem azért ettől nagyobb problémáim vannak,és nem 26,hanem 21 éves létemre!Szerintem,ha szégyenérzet van benned,akkor most szégyelld magad!

Te is tudod,felelned kell a tetteidért...ha olyat teszel,meg felelni is fogsz,remélem,ha pasi vagy,nő közelébe nem kerülsz,és ha nő vagy,egy pasi se áll veled szóba!

A rejtett agresszió,kérem,az nagyon veszélyes....a vastyúk úgyis talál szeget!Mindenki észreveszi az agresszív majmokat...

2017. jan. 19. 01:38
 5/5 anonim ***** válasza:

A #4-es hozzászólással egyetértek, és szerintem ő sem elítél, csak rávilágít a dolgokra, még ha nem is azt adja, ami esetleg az elvárásodnak megfelelne.

Most, ha jól értem, már 26 éves vagy.

Kérdezem én, hogy a hipós eset óta voltak-e durvább konfliktusaid akár suliban, akár barátokkal, akár munkahelyeken, stb.? Mert aki 14 évesen hipóval önt arcon valakit, ami eléggé durva és nagyon veszélyes, az később sem riad vissza hasonlóktól kisebb-nagyobb mértékben.

Illetve ha 14 évesen így adtad ki az indulatodat, azt később se tudod nagyon visszafogni csak ideig-óráig, aztán valamilyen formában robbansz.

2017. jan. 19. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!