Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy depressziós vagyok?

Lehet hogy depressziós vagyok?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom magam rávenni semmire, sokszor már az is nehezemre esik, hogy reggel fölkeljek, a napi tennivalók is hatalmas fárasztó feladatnak tűnnek, szinte mindent halasztgatok másnapra, van , amit évek óta....Egyszerűen nem tudok nekikezdeni semminek, van, amikor szinte egész nap csak ülök és nézek szinte.Vannak rövidebb időszakok, amikor ez nem így van, olyankor sokat egyszerre is elintézek, és vannak ötleteim terveim is olyankor, de általában semminek nem látom értelmét, és csak arra várok, hogy vége legyen már a napnak.Egyszerűen olyan, hogy szeretnék csinálni ezt vagy azt, de abban a pillanatban, hogy kötelességnek érzem, h ezt megtegyem, akkor valami gátol benne és nem teszem, Emiatt folyamatosan borzalmasan érzem magam, mert lelkifurdalásom van, hogy lusta vagyok, de nem tudok rajta változtatni, nem tudom magam rávenni.Ez milyen betegség? vagy tényleg nagyon lusta vagyok ? Nem szeretnék lusta lenni!!
2010. máj. 5. 17:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele,hogyha sikerélmények érnek amiket csinálok,az erőt szokott adni,és csinálom tovább(munkában is..),de ha kudarc ér,akkor az nagyon visszavet,és nehéz újra elindulni..
2010. máj. 5. 19:04
 12/12 A kérdező kommentje:
Hmm ez érdekes....nálam pont fordítva van, ha valami sikerélményem van, akkor úgymond kipihenem magam a babérjaimon, ha pedig valami kudarc ér, akkor azonnal azon vagyok, hogy azt valahogy helyrehozzam, tehát akkor legalább történik valami, így aztán furcsamód néha arra várok, hogy történjen már valami rossz dolog, ami mondhatni kizökkent a tétlenségből.Ha valami sikerélményem van, akkor annak egy darabig örülök, aztán minden ellaposodik megint.
2010. máj. 5. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!