Egy ember egy nap normálisan hányszor gondol a halálra, gyilkosságokra, egyéb beteges dolgokra?
Mert szerintem minden ember gondol erre, minden nap, de mennyi a normális?
Azt hiszem, én egészségtelenül sokszor... Nem, eszem ágában sincs bántani másokat, nem vagyok pszichopata. Mindössze iszonyúan érdekesnek találom ezt a témát. Csak lehet hogy néha túlzásba esek.
Jól jönne valamilyen szakvélemény, vagy akármi. Előre is köszi :)
ui.: beteges dolgok alatt nem a perverz szexuális fantáziát értem, hanem például vér, horror, kínzás, ilyenek.
Nem tudom, hogy van-e "normális" szint, de ha az embereket nem érdekelné ez a téma, akkor nem lennének akciófilmek, horrorfilmek, krimik, lövöldözős számítógépes játékok, stb.
Az emberek többségét igenis foglalkoztatja a téma, hiszen mindenkiben (!) van agresszió, csak mélyen elfojtjuk, vagy megtanuljuk ártalmatlan módon (a fent felsoroltak révén) kiélni ezeket.
Szerintem rengeteg ember küzd ilyesmivel. Magyarországon teljesen normális, hogy a szülők lekevernek a gyereknek pár pofont vagy elfenekelik (ez máris megalapozza, hogy egy ember frusztrált felnőtt legyen). Az iskolában olyan magas elvárások vannak a gyerekekkel szemben, hogy az valami hihetetlen. A munkahelyen is, állandóan meg kell felelni, jól ell teljesíteni. Napközben az emberek össze vannak zárva egy kis teremben, irodában, nem tudják kimozogni magukat. A kutya is meghülyül, ha kilóméterhiánya van, hát még egy ember. Ezek a frusztrációk nem múlnak el, az ember cipeli magával állandóan. => és már jönnek is az agresszív gondolatok.
Amikor bántalmazó közegben éltem, sokat stresszeltem, keveset aludtam, naponta többször is voltak agresszív gondolataim. Érdekeltek a fegyverek, kések, ókori kínzások stb.
Mióta nem bántalmaznak egyáltalán nem jut eszembe ilyesmi, sőt megijeszt, hogy régen ilyen gondolataim voltak.
Most biztos azt gondolod, hogy téged nem bánt senki. Én is ezt hittem egyébként. Az "áldozat" nagyon gyakran nem bántalmazásnak éli meg a dolgot. Hanem valamilyen természetes folyamatnak, ami muszáj, hogy bekövetkezzen vele. Az ilyen emberek gyakran éreznek bűntudatot és gondolják azt, hogy a bántalmazásnak ők a kiváltó tényezői, megérdemlik a büntetést.
Pszichológus tud egyébként segíteni a problémán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!