Egy notórius hazudozó ember, enyhén pszichopata tünetekkel megjavulhat valaha? (Kicsit hosszú)
Történetesen az exemről van szó. Ez nem a tipikus szakítás utáni besértődés a részemről, mert több kapcsolatom is volt, ahol csalódnom kellett, de ez mégis teljesen más.
A jelenlegi exem hazugságai nem olyanok, mint amik egy normális (azaz nem normális) kapcsolatban előfordulnak. Az emberek leginkább azért szoktak hazudni mert szégyellnek valamit, esetleg többnek akarnak tűnni. Ez a részéről is megvolt (hazugság a végzettségéről, beosztásáról, pénzügyi helyzetéről, exbarátnőiről stb). Viszont ő ezeknél nem állt meg. A legegyszerűbben úgy tudnám leírni, hogy a valós eseményekből mindig kiragadott egy storyline-t, azt pedig teljesen megmásítva adta elő. Nagyon konkrét példát nem szeretnék írni, hátha felismeri itt magát, de olyanokra kell gondolni, hogy pl az egyik haverja éppen akkor veszítette el a munkáját, az én expárom pedig kitalálta, hogy ő mint nagylelkű barát, kölcsön adott neki több százezer forintot, amit a mai napig nem kapott vissza. Természetesen ebből semmi nem igaz.
Amikor szembesíteni akartam a hazugságaival, mindent tagadott. Akkor is, ha az orra elé nyomtam a bizonyítékot. Soha semmit nem ismert be.
Eleinte azt gondoltam, hogy ezek a hazugságok csak nekem szólnak, én vagyok a buta nő akivel szórakozik és jót röhög rajtam utána, de később beszélgettem a barátival akik elmondták, hogy tudják milyen és pont emiatt nem is keresik a társaságát. Tudom, nem a legkorrektebb dolog, de beleolvastam a beszélgetéseibe és ott is láttam, hogy mindenkinek nyomja a kitalált sztorijait. Jó barátoknak, idegen lányoknak (mert ment a csajozás és a megcsalás a hátam mögött természetesen), munkatársaknak...
Úgy gondolom pszichopata is, mert mindezek ellenére nagyon intelligens, bárkivel megtalálja a közös hangot és megkedvelteti magát vele. Érzései nem nagyon vannak, mindent csak színlel. Az teszi a legboldogabbá, ha valaki elhiszi a hazugságait és rajong érte. Mivel látta rajtam, hogy én már abszolút nem bízom benne, le is lépett egy tinilánnyal akit még könnyebb megvezetni. A kezdeti rajongás megvan mindkét fél részéről, de érdekelne, hogy szerintetek egy új kapcsolat tud rajta változtatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!