Miért van ennyi önjelölt mentálisan beteg/személyiségzavaros ember?
Én eddig nem észleltem sok ilyen kérdést, de az emberek féltik az egészségüket és bebeszélnek maguknak sok mindent, aminek semmi értelme vagy igazságalapja sincs.
18/L
Azért,mert a fogalmakkal mint depresszió,pszichózis,személyiségzavar sokan nincsenek pontosan tisztában(ne is legyenek,nem annyira vidám ez)
.
Sok érintett,és néhány szakmabeli is olvassa ezeket,hidd el.
Amúgy a 20-30 évvel ezelőttihez képest a helyzet jobb,az emberek többet tudnak ezekről a dolgokról,ez pozítív.
Érintett vagyok...
nem önjelölt, nem viccből vagy unalomból csinálom, hanem igen komoly problémáim vannak.
Tehát nem ok nélkül találtam ki, hogy én most beteg leszek, mert akkor figyelnek rám.
És igen, sok érintett olvassa.
A tapasztalatokról, gyógymódokról, gyógyszerekről, gyógynövényekről, stb. rengeteg infót gyűjtöttem be innen is. Évekre visszamenőleg elolvastam a kérdéseket-válaszokat néhány kulcsszónál.
Biztos van olyan is, aki csak figyelemfelkeltésnek szánja ezt a dolgot.
De szerintem nem annyira hihetetlen, hogy sok lelki beteg ember van, sok a magányos, szeretre éhes ember, sok a szegény, nélkülöző ember, sok az egészségügyi és egyéb problémákkal küzdő ember. Ezek megviselnek minket, főleg ha senkink sincs, akivel akár beszélgetni lehetne, vagy aki segítene a bajban.
Érdekes, hogy nekem pszichiáter szerint van bipoláris zavarom, diagnosztizálva lettem, mégsem éreztem magam betegnek egész életemben soha.
Számomra ez a természetes, nem aggódok magamért. :D
Bezzeg akinek semmi baja nincsen, az aztán félti a bőrét! 😂
Igen utolsó. A családban is volt ilyen beteg. Aki szintén nem èrezte a bipoláris zavart(akkor mániás depressziót) problémának. Az életben jól működött 4 diplomája volt. Egyetemen oktatott.
Majd egy kevert epizód hatására öngyilkos lett. 2 gyereket hagyott itt.
Az öngyilkosságot gusztustalan és gyáva dolognak tartom.
Akármennyire is vagyok szomorú, nem tenném meg soha.
Többre tartom magamat ennél.
Nem leszek öngyilkos- már csak a büszkeségem miatt sem. ;)
Egy "normális" ember sokkal hamarabb ölné meg magát, mint én.
Amikor bent voltam a pszichiátrián, az öngyilkosjelöltek többsége teljesen EGÉSZSÉGES ember volt.
Semmilyen betegséggel nem voltak diagnosztizálva.
Nem a bipoláris zavar miatt lesz öngyilkos valaki, hanem mert gyenge.
Az egyetlen dolog, amitől én félni tudok, az a halál.
Igaz, hogy az életemet sem szeretem (nem a bipoláris zavarom miatt, hanem mert elrontottam mindent), de lehet, hogy a halál még rosszabb.
Szomorú vagyok, de nemsokára úgyis megint boldog leszek.
Szerintem nekem sokkal jobb életem van, mint az egészséges embereknek, mert én egy bizonyos idő után biztos lehetek abban, hogy minden ok nélkül újra boldog leszek- ők pedig nem. :D
Amíg szedtem a gyógyszereket, maga a pokol volt az életem.
Most, hogy nem kezeltetem magam, sokkal jobb.
Engem nem zavar ez a betegség, számomra ez a természetes állapot.
Aki a pszichiátrián fekszik öngyilkossági kísérlet miatt az nem egészséges ember. Nem a diagnózis megléte dönt erről. Ahogy egy befejezett öngyilkos sem gyáva meg undorító, hanem beteg.
Szerinted milyen beszűkült tudatállapot kell ahhoz, hogy valaki megölje saját magát? Szerinted az egészséges?
Az viszont tény, hogy a bipoláris zavar ezt az állapotot képes előidézni.
Neked meg attól, hogy van egy ilyen diagnózisod és te sem érzed magad bipolárisnak, nem kell senkit arra buzdítani, hogy a gyógyszer rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!