Mit csináljak? Egyszerűen képtelen vagyok tanulni rettegek tőle. Többi lent
En is pontosan ugyanígy vagyok!
A sulival kapcsolatos érzelmeimet nekem is a rettegés es a felelem teszi ki. En sem tudom, hogy milyen okból, hisz en vagyok a legjobb tanuló az osztályban, sok barátom van, sikeres vagyok minden teren, a tanárok is szeretnek.
Sztem hamarosan elmegyek pszichológushoz, mert ne, javul ez a dolog nekem sem.
Javaslom neked is. 😉
Milyen suliba jársz te, hogy ilyen nehéz a tizedik?
Amúgy ha ennyire rosszul vagy emiatt akkor ne legyél annyira maximalista. Amelyik tantárgyat nem szereted abból nem kell az ötös. Én most vagyok végzős, mondjuk én közgáz suliba járok, elég nehéz, de engem most csak az érettségi tantárgyak izgatnak, szerintem te is csak azokra hajts rá. Meg tarts szünetet tanulás közben, én ma azt csináltam hogy tanultam, aztán olvastam egy fél órát az aktuális könyvemből, aztán megint tanultam. Meg ne stresszelj rá arra hogy mi lesz másnap. Figyelj ha kapsz egy hármast az nem a világvége :) most tudom hogy fél év van, nálunk is a héten öt dolgozat lesz, de mondjuk nálunk mindig ennyi van, és furcsa de meglehet szokni, csak egy idő után elfogadja az ember, hogy inkább lesz négyes ez a dogája de legalább nem hagyja el a fejét a tanulások közepette
Szerintem a baj az, hogy nagyon rá stesszelsz. Ha ilyen jó tanuló vagy, nem a világ vége, ha néha szerzel 1-1 rossz jegyet.
Szerintem próbáld meg azt, hogy suliban az órákon odafigyelsz. Annyira, hogy megjegyezd az anyagot, így otthon csak át kell olvasni, esetleg felmondani.
Ha ez nem megy, akkor valahogy próbáld meg rákényszeríteni magad arra, hogy tanulj. Gondolj arra, hogy ha végeztél, utána csinálhatsz mást is és jót fogsz aludni.
De egyébként tényleg nem baj az, ha néha elengeded magad és lesz*rod.
Egyébként, ha nagyon stresszes alkat vagy, akkor ezen próbálj meg változtatni, mert ez később csak rosszabb lesz. Jön az egyetem, munka stb. Sokkal nagyobb gondjaid lesznek ennél. Vagy kérj segítséget, vagy valahogy old meg egyedül, mert így rossz lesz.
A tanulás egy olyan tevékenység, amit meg kell tanulni,hogy hogyan kell csinálni.
Ez azért lehet neked furcsa, mert soha senkit nem tanitanak meg tanulni, csak követelik tőle, hogy csinálja jól.
A kiút:
Van egy könyv , amiből én is megtanultam tanulni.
A cime: A tanulás alapvető kézikönyve.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!