Van itt valaki aki álmatlanságban szenved és tudna segíteni?
Az utóbbi egy évben elég sok minden összejött (vizsgák, haláleset a családban, családi gondok, munkanélküliség stb).
Ezeknek a hatására kialakult a pánikbetegségem, amit mostanra úgy-ahogy legyűrtem, egyre ritkábban jön elő napközben.
Viszont eddig sem voltam jó alvó (4-5 óra bőven elég volt), de most eljutottam oda, hogy egyáltalán nem tudok aludni. Eddig csak csendben és sötétben ment az alvás, most viszont folyamatosan mennie kell a tévének, mert akkor arra koncentrálok és nagynehezen elalszom, de így is felkelek 1-2 óra múlva ès bámulom a plafont.
Próbáltam tévé nélkül is, de akkor folyamatosan azt érzem, hogy légszomjam van, a szívem olyan erősen ver, hogy a fejemben érzem. Sokszor amikor becsukom a szemem úgy érzem mint ha szédülnék, pedig nem, mert ahogy felkelek el is múlik azonnal. Voltam EKG-n, ott mindent rendben találtak, 4 orvos nézett meg és a leleteimet is több orvosnak megmutattam, mert nem akartam elhinni, hogy nem a szívem csinálja azt, hogy olyan mintha egy kèst szúrnának át a mellkasomon. A vérnyomásom is rendben van.
Próbáltam meditálni, szellőztetni, 3 órákat sétáltam alvás előtt, de akármilyen fáradt vagyok, nem tudok elaludni. Sokszor csak ülök az ágyban ès arra kelek fel, hogy a telefonom vagy a könyv kiesett a kezemből.
Már nem tudom mit csináljak, nyugodt, türelmes ember vagyok, de sokszor a sírás kerülget estènként. Egy buli után sem tudok aludni, akkor sem ha fogyasztottam alkoholt. Szinte minden este rosszul vagyok.
Volt valaki hasonló helyzetben? Mivel tudtátok orvosolni a problémát?
Nem szeretnék sem altatót, sem pedig nyugtatót szedni, nem vagyok idegbeteg típus...
"nem vagyok idegbeteg típus..."
Hát pedig amit leírtál, az pontosan erre utal.
Xanax.
Azért az idegbetegsèg nagyon nem ilyen, ha mindenki csak annyira lenne "idegbeteg" amennyire én, akkor nem lenne semmi baj.
Azért sem akartam pl.pszichológushoz menni, mert a legkönnyebb felírni a xanaxot, ami nyilvánvalóan csak a tüneteket kezeli, èn pedig nem szeretnék zombi lenni. :)
1./ Pszichológus nem írhat fel gyógyszert
2./ Tanulj meg relaxálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!