Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt valaki aki álmatlanság...

Van itt valaki aki álmatlanságban szenved és tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi egy évben elég sok minden összejött (vizsgák, haláleset a családban, családi gondok, munkanélküliség stb).

Ezeknek a hatására kialakult a pánikbetegségem, amit mostanra úgy-ahogy legyűrtem, egyre ritkábban jön elő napközben.

Viszont eddig sem voltam jó alvó (4-5 óra bőven elég volt), de most eljutottam oda, hogy egyáltalán nem tudok aludni. Eddig csak csendben és sötétben ment az alvás, most viszont folyamatosan mennie kell a tévének, mert akkor arra koncentrálok és nagynehezen elalszom, de így is felkelek 1-2 óra múlva ès bámulom a plafont.

Próbáltam tévé nélkül is, de akkor folyamatosan azt érzem, hogy légszomjam van, a szívem olyan erősen ver, hogy a fejemben érzem. Sokszor amikor becsukom a szemem úgy érzem mint ha szédülnék, pedig nem, mert ahogy felkelek el is múlik azonnal. Voltam EKG-n, ott mindent rendben találtak, 4 orvos nézett meg és a leleteimet is több orvosnak megmutattam, mert nem akartam elhinni, hogy nem a szívem csinálja azt, hogy olyan mintha egy kèst szúrnának át a mellkasomon. A vérnyomásom is rendben van.

Próbáltam meditálni, szellőztetni, 3 órákat sétáltam alvás előtt, de akármilyen fáradt vagyok, nem tudok elaludni. Sokszor csak ülök az ágyban ès arra kelek fel, hogy a telefonom vagy a könyv kiesett a kezemből.

Már nem tudom mit csináljak, nyugodt, türelmes ember vagyok, de sokszor a sírás kerülget estènként. Egy buli után sem tudok aludni, akkor sem ha fogyasztottam alkoholt. Szinte minden este rosszul vagyok.

Volt valaki hasonló helyzetben? Mivel tudtátok orvosolni a problémát?

Nem szeretnék sem altatót, sem pedig nyugtatót szedni, nem vagyok idegbeteg típus...

2017. jan. 11. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

"nem vagyok idegbeteg típus..."

Hát pedig amit leírtál, az pontosan erre utal.

Xanax.

2017. jan. 11. 15:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Azért az idegbetegsèg nagyon nem ilyen, ha mindenki csak annyira lenne "idegbeteg" amennyire én, akkor nem lenne semmi baj.

Azért sem akartam pl.pszichológushoz menni, mert a legkönnyebb felírni a xanaxot, ami nyilvánvalóan csak a tüneteket kezeli, èn pedig nem szeretnék zombi lenni. :)

2017. jan. 11. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez mit takar?: "Szinte minden este rosszul vagyok. "
2017. jan. 11. 16:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Általában pánikrohamaim vannak, amik nem olyan veszélyesek mint azelőtt, viszont ahhoz elég, hogy ne tudjak normálisan aludni. A rohamokról már nem veszek tudomást, hamar el is múlnak. Viszont aludni ezután sem tudok.
2017. jan. 11. 17:50
 5/8 anonim ***** válasza:

1./ Pszichológus nem írhat fel gyógyszert

2./ Tanulj meg relaxálni

https://www.youtube.com/watch?v=EfMA04nU2Fo&t=229s

2017. jan. 11. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Az álmatlanság rekordja nálam 7 nap volt, s akkor aludtam el 3 órára. Ezt nevezem álmatlanságnak, nem azt, ha keveset alszol. Szóval szerintem Te csupán kipihent vagy. Xanax kell nekem is, csak azzal alszok, igaz az már a 7-8mg-ot éri el.
2017. jan. 12. 18:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Kipihent nem lehetek napi 1-2 óra alvással, pont ez a bajom. Xanaxot nem fogok szedni, a munkámból kifolyólag sem lehetek zombi szóval azt úgy kihagynám. Egyèbként sem szedek semmilyen gyógyszert, max èvente 1x ha nagyon muszáj.
2017. jan. 18. 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy pohár sör /bor sokat segített...nem kell vedelni csak 1 pohár...ha a szervezet nem bírja úgy is lecsapódsz 1x ... én sokat éjszakáztam 3 napot nem aludtam aztán 4.re beájultam és kerek egy napot végig aludtam...a pszichológus nem ír fel gyógyszert ő beszélget veled...nem rossz dolog nekem ő mondta hogy írjak naplót és sokat segített feldolgozni a feszültsegeket
2018. jan. 20. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!