Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez velem? "Defektes"...

Miért van ez velem? "Defektes" lennék?

Figyelt kérdés

Szóval nekem az a bajom, hogy bizonyos esetekben nem merek ( nem tudok ?) cselekedni. Például tegnapelőtt színházba akartam menni, de hát ugye oda kell a jegy, és egyszerűen nem mertem bemenni. Szinte szájzárat kaptam, és kifordultam a jegyirádból. Annyira fusztrál, hogy másik hallják, én mit szeretnék. Vagy hogy elrontok valamit, vagy... vagy...vagy... Ezeken a lehetőségeken kattog folyamatosan az agyam, és annyi mindent képzelek be magamnak(pl: nem lesz jegy, elfogy a kenyér, leejtem a pénzem és röhögni fognak rajtam stb) Olyan boltba be sem teszem a lábam, ami nem önkiszolgáló. Ha valami hivatalos dolgot el kell intéznem, a vérnyomásom az egekben van, összerándul a gyomrom. Annyira rossz így élni, hogy a másnak tök egyszerű egyszerű dolgok nekem ilyen nehezen mennek. VAgytok így vele ti is ? Vagy megőrültem ?

Köszönöm, hogy végig olvastátok :)

2010. máj. 4. 20:28
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért, nem igazán figyeltem.
2010. máj. 4. 20:30
 2/16 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? Régebben, mikor még 10-12 éves lehettem, én is ilyen voltam. Félénk, valamit intéznem kellet, görcsben állt a gyomrom, ha busszal kellett utaznom, akkor képes voltam végigizgulni az egész napot, hasmenés, nem sokat ettem, vitamin injekciókat meg étvágynövelő injekciokat kaptam....Elkerültem középiskolába, szinte teljesen megváltoztam, az egész életem, megbátorodtam, akar mit meg merek csinálni, bármit elintézek, bárkinek visszaszólok, megvédem magamat akar kivel szemben...Szóval ha fiatal lehetsz, akkor lehet veled is az van, mint velem, hogy túlzottan félénk vagy. És otthon a család előtt is ilyen vagy? Vagy csak ismeretlenekkel szemben? Barataid vannak, akik bátoríthatnak?
2010. máj. 4. 20:51
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál. 17 éves vagyok, barátom 2 van, de ők igaziak. Család előtt sem vagyok valami bátor, eléggé megszeppent vagyok ott is, de nem ennyire. Lehetséges, hogy még kinövöm ?
2010. máj. 4. 20:59
 4/16 anonim ***** válasza:
Úgy hívják,hogy szociális fóbia.Keresgélj rá a gugliban.
2010. máj. 4. 21:02
 5/16 anonim ***** válasza:
szerintem kinőheted még, vannak ilyen típusú emberek, akik félénkebbek. Növelned kell az önbizalmad, ne félj a csalódástól, próbálj ki új dolgokat, legyél benne minden őrültségben (persze ami nem egészségkárosító), kommunikálj sokat emberekkel, beszelgess a barataiddal. Ha igazi baratok, segítenek neked a problémáidban, elmondod nekik mi bánt... Ha úgy érzed, akár egy psichológust vagy psichiátert is felkereshetsz, lehet ő is tud segíteni, bár nekem ebben nincs tapasztalatom, de azt hallottam, h ők is sokat segítenek.
2010. máj. 4. 21:08
 6/16 A kérdező kommentje:

Próbálnám, de mindig attól félek, hogy kiröhögnek. Szinte kényszerűen akarok megfeleni a másiknak...

Annyira nehéz, szeretnék változtatni rajta.

2010. máj. 4. 21:21
 7/16 anonim ***** válasza:
Én elhiszem. De miért röhögnének ki mások, senki sem tökéletes. Mas is leejtheti a pénzét, mégsem röhögnek rajta, ha bátran állsz hozza a dolgokhoz, akkor sikerülni fognak és nöni fog az önbizalmad és egyre bátrabb és bátrabb leszel. Kit érdekelnek mások, törődj csak magaddal, a többiek csináljanak azt amit akarnak, ha rögöhnek röhögj vissza, ne hagyd magad, ne haggy magadbol hulyet csinalni
2010. máj. 4. 21:32
 8/16 A kérdező kommentje:

Ezzel mindenképpen meg fog gyűlni a bajom, de majd megpróbálok több ilyen dologban részt venni. MErt eddig csak halogattam, másra bíztam az ügyek intézését. Annyira elegem van már belőle, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.

Köszönöm a tanácsokat :)

2010. máj. 4. 21:44
 9/16 anonim ***** válasza:
Mondogasd magadnak, hogy semmi közük a hibáidhoz, nem kell mindenkinek megfelelni.
2010. máj. 4. 22:25
 10/16 anonim ***** válasza:
Én amióta az eszemet tudom ezzel a szarral küzdök (19 vagyok), tök ugyanilyen tüneteim vannak, és már ettől is szégyenkezem, hogy másokra testálom, hogy intézkedjenek helyettem. Én (is) úgy próbálom leküzdeni, hogy dafke belekényszerítem magam ilyen helyzetekbe, mert ha megszokom, akkor többé nem okoz gondot...de hát ez egy hosszú folyamat:/
2010. máj. 4. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!