Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez depresszió lehet?

Szerintetek ez depresszió lehet?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok és eléggé nagy problemam van. Már 1 éve hogy vége volt a téli szünetnek és aznap este nembirtam elaludni,stresszeltem. Nagyon sajnáltam hogy vége volt a szunetnek és hianyozni fog a család, az itthon let, pedig nem vagyok koleszos. Azthittem, hogy ez egy egyszeri alkalom, de nem. Azóta minden vasárnap, minden szünet utolsó napján stresszelek, aggodok, eszembe jutnak azok az örömteli pillanatok amik történtek velem a szünetben vagy a hétvégén, és zavar hogy elmúlt. Esténként pluszba azon idegeskedek hogy hány órát bírok aludni reggelig.. Próbáltam zöld teát inni, nem hatott. Pszicholugoshoz nem szeretnék menni. Hogyan lehetne ezt a problémát gyokerestul megszűntetni?

2017. jan. 1. 23:05
 1/2 anonim válasza:
Szerintem ez szorongás. Túl aggódod a dolgokat, amiket nem kell. Szerintem lehet hogy orvos segítene. 15/L
2017. jan. 2. 19:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez szerintem sem depresszió, ahhoz sokkal gyakoribb és több tünet kéne. Ezt szorongásnak lehetne nevezni, amin pszichológus tud segíteni, ha szeretnéd.

Ha nem, akkor magadon is tudsz segíteni, de úgy jóval nehezebb lesz, és nem biztos hogy sikerül. Ehhez neked kell elfogadnod és tudatosítanod magadban a legmélyebb szintig, hogy te generálod a félelmet, és nincs semmi alapja.

2017. jan. 4. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!