Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem segítenek semmit,...

Miért nem segítenek semmit, sőt még rosszabbítanak is a gyógyszereim?

Figyelt kérdés
Több mint egy hónapja kezdtem ripedont és xanaxot használni orvosi javaslatra, de semmit se segítenek, se a folyamatos görcsös szorongáson, se a hangokon, se az alváson, semmin. Sőt, minthogy ha most még inkább szorongóbb és depressziósabb lennék. Ripedonból 2mg Xanaxból 0,5mg-t veszek minden nap. Nem túl nagy dózisok, de nehogy már egy szemernyit se segítsenek! Hogy van ez? Mással volt ilyen?

2016. dec. 22. 18:00
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Már voltam 2 éve, az rossz volt. Ez se volt túl jó de valamennyivel jobb. Főleg csak feküdtem és olvastam vagy rajzoltam. Voltak csoportfoglalkozások amire szó szerint erőszakkal akartak kivinni de én akkor se mentem. Az nem volt jó. A nővérek megosztóak voltak, volt egy akit kedveltem, többsége bunkó volt. Orvossal az az egy gondom volt csak, hogy nem volt hajlandó elmondani SEMMIT, sem a diagnózist, sem azt, hogy mikor mehetek haza, mindig csak azt mondta "Megígérem, hogy nem maradsz itt örökre". Köszönöm a segítséget. Ugyanezeket a gyógyszereket szedtem de ott még gondolom vagy nem állt be, vagy már immunis vagyok az ilyen kis mértékű dózisra.
2016. dec. 28. 10:05
 12/23 anonim ***** válasza:

A vadaskertet próbáltad? (Kórház)

Sok barátot szerezhetnél onnan,az orvosok kedvesek,a csoportfoglalkozás nem kötelező, ha két hétre utalnak be akkor még az orvosok is segítenek...Úgy értem ezt,hogy amikor én voltam egy hetet,nem sokat tudtak segíteni... Elég kevés idő az nagy változás elérésére.

Állj le a gyógyszerekkel mert ráfüggsz és nagyon nehéz leszokni. Próbálj meditálni, sétálni,sportolni valamit (pl kosárlabdázz úgy embereket is megismersz).

Hallgass zenét próbálj meg kikapcsolni,igyál Egy Kis bort hogy segítsen lazítani.

2016. dec. 28. 10:44
 13/23 A kérdező kommentje:
Ott még nem voltam, de egyébként nem én döntöm el, hogy hova megyek, annyira meg nem leszek hülye, hogy Én magam jelentkezzek egy kórházba!! Időm nagy részét otthon töltöm, úgyhogy főleg internetes barátaim vannak
2016. dec. 28. 11:22
 14/23 anonim ***** válasza:

Jó, hogy pozitív élményeid is voltak a kórházzal kapcsolatban. Jó lenne, ha nem csak internetes barátaid lennének. Nem tudod egy régi kedves ismerőssel felvenni a kapcsolatot, egy volt osztálytárs, vagy egy jó ismerős, akiben megbízol?

Vigyázz, a gyógyszert nem szabad hirtelen elhagyni. De ha úgy érzed, hogy ez valóban nem segít, kérhetsz másikat az orvostól. Azt kellene kideríteni, mi miatt szorongsz? Talán segítene ebben egy pszichológus. Tudom, nem könnyű jót találni, de érdemes megpróbálni. Úgy érzem, keresed a megoldást, és kitartó vagy. Remélem, sikerrel jársz, és meggyógyulsz.

2016. dec. 28. 11:44
 15/23 A kérdező kommentje:

Most lesz egy gyógyszerváltásom januárban.

Vannak régi osztálytárs barátaim, csak nem nagyon találkozunk.

És minden miatt szorongok. Van egy folyamatos görcs a hasamban. Ezen (is) kellett volna javítaniuk a gyógyszereknek, de hát mégsem.

2016. dec. 28. 12:12
 16/23 A kérdező kommentje:
És köszönöm a biztatást kital és anonim :))
2016. dec. 28. 12:15
 17/23 anonim ***** válasza:

Hát ez a kórház engem inkább táborra emlékeztetett, elvonták a figyelmem nem éreztem magam betegnek. De amúgy ha beszélsz a vadaskertről beutalhatnak, persze nem akarom erőltetni csak segíthet.

Kitartás!

2016. dec. 28. 19:53
 18/23 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek önmagukban sosem segítenek. Pszichoterápia kellene, hogy oldódjon az a kiváltó ok, ami miatt érzed azt az állandó szorítást a gyomrodban.
2016. dec. 29. 12:58
 19/23 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz is, csak nagyon ritkán van oda időpontom, ezért nagyon lassan haladunk. De én nem hiszem hogy van valami konkrét kiváltó oka, egyszerűen csak úgy érzem, minthogyha valami rossz fog történni velem. Tök mindegy, hogy hol vagyok vagy mit csinálok, ez akkor is jelen van
2016. dec. 29. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:

Aha, értem. Lassú a gyógyulás minden pszichés betegségből, nem csak a te számodra, hanem mindenki számára.

Amikor nagyon félsz, hogy valami rossz fog történni veled próbálj meg kitartóan valami jóra koncentrálni. Én az interneten találtam mondatokat, és ezeket szoktam mondogatni: Annak ellenére, hogy rossz állapotban vagyok, mégis megpróbálom elfogadni magamat. Annak ellenére, hogy zsibbadás és halálfélelem aggaszt, mégis megpróbálom elfogadni magamat. Stb. (Ha gondolod, lemásolom neked ide az egészet. De az is segít, ha ilyenkor elmondasz egy imát - ha vallásos vagy.)

2016. dec. 31. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!