Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » úgy érzem problémáim vannak,...

úgy érzem problémáim vannak, teljesen kilátástalan a helyzet. SEGÍTSÉG! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

13 éves lány vagyok. Egyre jobban megvagyok győződve arról, hogy valami betegségem van. Nagyon jó érzés fájdalmat okozni magamnak. Vágom a bal combom, a kézfejem, az ajkaimat is megsebzem. Nagyon jól érzem magam közben és utána is, nem szomorúságból teszem ezeket.

Olyan gondolataim vannak, amiért az osztálytársaim kerülnek. A barátaim aggódnak értem, és elakarnak küldeni pszichológushoz.

Mostanában nagyon rosszul vagyok. Szomorú vagyok, random helyzetekben tör rám a sírás, értelmetlen dolgokon nevetek, nem tudok aludni.

Nem változott a teljesítőképességem az iskolában, bár néha órán elkalandozok valahova. Gyakran tör rám remegés, menekülési kényszerem van, szédülök. Súlyosan önbizalomhiányos vagyok+van egy fiú, akibe szerelmes vagyok, de szerintem utál. Utálom magam, szánalmasnak tartom az egész lényem.

Most már én is belátom, hogy problémáim vannak, de a szüleim hallani sem akarnak a pszichológusról. Hogy tudnám úgy elmondani nekik, hogy hatásos legyen, és elvigyenek? Ha erről beszélek nekik, szorongok és sírhatnékom támad.

Kérlek segítsetek, úgy érzem, hogy egyre rosszabb.

köszönöm

#lány #probléma #13 éves #mérhetetlen szomorúság
2016. dec. 17. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az onbizalomhiany, az ossze-vissza siras es nevetes a te korodban "normalis". A tizeneveseket mind erinti, teged jobban. Tombolnak benned a hormonok, a kerdesek magadrol, masokrol. A gondolatok elkalandozasa is normalis. Ezeket mind sok-sok belso gondolkozassal, a barataiddal valo beszelgetessel tudod majd kontrollalni es helyre tenni.

A vagdosas nehez ugy. A konnyebbnek mondhato eset, ha "csak" mazohista vagy, es szereted a fajdalmat. Ebben az esetben sem normalis a sebek okozasa, mert elfertozodhetnek, vagy maradandoak lehetnek. A nehezebb ugy, ha konkret oncsonkitaskent csinalod, bantod magad. Ehhez pszichologus kell. A haziorvosodnak nyugodtan beszelhetsz errol, o fog tudni ajanlani csoportokat, ahol hasonlo emberekkel talalkozhatsz. De az is lehet, hogy egyeni terapiara lesz szukseged.

2016. dec. 17. 09:50
 2/11 A kérdező kommentje:

nem szeretek a barátaimnak beszélni róla, nem szeretném őket ezekkel a butaságokkal terhelni.

hogy tudnám megkérni a szüleimet, hogy elvigyenek? csak úgy menjek be a háziorvoshoz, és mit mondjak neki?

de köszönöm, hogy válaszoltál/válaszolt:)

2016. dec. 17. 10:23
 3/11 anonim ***** válasza:
A szuleidnek igy ahogy van, elmondhatod. Szerintem eszrevettek mar, hogy vannak sebeid, de nem raktak ossze, hogy azok szandekosan keletkeztek. Biztosan meg fognak ijedni, de neked is meg kell ertened oket, ha furcsan reagalnak. Az egyetlen elfogadhatatlan hozzaallas a reszukrol, ha legyintenek a problemadra, lekicsinylik azt. De az a valoszinubb, ha sokat fognak veled beszelgetni, vagy pszichologushoz kuldenek. Ha megis elutasitoak lennenek, akkor csak siman elmesz a haziorvosodhoz (aki mar tobbszaz tinit latott mar), es elmondod neki a gondjaidat, es megkered, hogy segitsen. En is voltam padlon, nekem csoportot ajanlott a haziorvos. Jo tudni, hogy nem vagy egyedul a problemaiddal.
2016. dec. 17. 10:50
 4/11 A kérdező kommentje:

nem hinném, hogy látták a sebeket, szinte már zsákruhákkal takarom magam.

nem merem nekik elmondani, nem tudnak segíteni. úgy viselkednek, mintha ez tabu téma lenne...

szerintem azért olyan elutasítóak, mert legbelül magukat okolják:/

de azért köszönöm :)

2016. dec. 17. 11:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem kéne, hogy legyen az iskolához tartozó pszichológus, akihez egyedül a szüleid tudta nélkül is elmehetsz. Próbáld meg kideríteni, hogy ki az, mikor rendel és hogy lehet bekerülni hozzá.
2016. dec. 17. 13:26
 6/11 A kérdező kommentje:
sajnos nincs, kicsi az iskola, faluban élek..egy pszichológust sem ismerek:(
2016. dec. 17. 14:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Nos,pszichológushoz mindképpen kéne járnod.Ami hozzád tartozik pszichológus oda küldenének igazából.
2016. dec. 17. 23:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia. Azért mert egy fiú utal, vagy nem úgy alakulnak a dolgait , ne mond hogy szánalmasnak érzed magad és hogy hibás vagy mindenért. Ezért bántód magad?!:(

Ne csinálj ilyet többet, kérlek. Ez nem helyes!!

Engem is megbántott egy lány , szomorú voltam és vagyok , de az élet megy tovább, rossz után mindig valami jó dolog érkezik, de nem tudjuk hogy mikor.

Az életünket magunk irányítjuk de időnként kicsúszik a talaj a lábunk alól és ezt kell helyrehozni, helyes irányba terelgetni.

Sokszor jó egy társ aki segít nekünk, kiontjuk s szívünket.... stb.... egy férfinak könnyebb de lányoknak sajnos nehezebb dolguk van.

Tarsos lények vagyunk, nincs kivel megbeszéld ezt egy pszichológust tényleg kene keresned, az egészséged érdekében.

13-éves vagy nagyon fiatal meg, családi állapotod anyukad, apukád, testvér aki segít neked.

Meg valami!! Azért ne bántsd magad mert nem olyan vagy mint amilyennek te szeretnéd magad, és nem úgy alakul ahogy te akarod, ezért bantod magad, fogad el olyannak anilyen vagy.

És kérj segítséget, ha a kislányom volnál régen észrevettem volna ha baj van 100%.

2016. dec. 18. 10:46
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, éjjel írtam a szüleimnek egy levelet, anya holnap utánanéz egy pszichologusnak:)
2016. dec. 18. 13:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, de jo! Ugyes vagy! Buszke vagyok rad, amiert meglepted az elso lepest!
2016. dec. 18. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!