Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mennyire normális?

Ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, minden ember beleértve a barátaimat, ismerőseimet, mindenkit, hogy egy vagy több társaság részei, valami olyanban vesznek részt amiről én nem tudhatok, aminek én soha nem lehetek a részese.

Ami nélkül én kevesebb vagyok, amiről konkrétan azt sem tudom, hogy mi de közöm se lehet hozzá soha. Lenézést és megvetést érzek.

Épp ésszel tudom, hogy ilyen nincs de ez az érzés belém van ivódva, nem hagy nyugodni.

Elég rosszul szocializált, félénk, szorongós, depressziós ember vagyok.

Lassan eljutok oda - előbb még szeretnék több pszichológiai ismeretet szerezni és magam megpróbálni segíteni magamon - hogy orvosi segítséghez forduljak.

Egy kognitív terápia például segíthet ezeken? Értem előbbire és az utóbbiakra is.

23/f

2016. dec. 12. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:
nem értem a kérdésed kifejtenéd kérlek?
2016. dec. 12. 21:47
 2/2 tip top ***** válasza:
Légy türelmes,nem tudhatod más emberben mi zajlik le.Az én legjobb barátaim is több baráti társaságnak a részei,amelyeknek én nem vagyok.Sőt egy-két barátom jóval kevesebb időt töltött velem mint avval a baráti körrel.Engem is zavart de megtanultam elfogadni és hálás voltam,azért az időért amit együtt töltöttünk,beszélgettünk.Az emberek változnak.Biztos van olyan ismerősöd,amelyiket a barátaid nem ismernek.Jelentkezz önkéntesnek,cserkésznek,vagy valamilyen szervezethez(diákszövetség)hogy új embereket ismerhess meg.Vegyél részt táborokban,csapat fejlesztő tréningen,amelyek veled egyidősöknek vagy legalább a te korosztályodnak van szervezve.Akár önbizalom,kommunikáció kis csoport terápia.Szerintem a pszichológus meghallgat,ad tanácsokat,de néha az nem elég.Szenteld minden energiádat a tanulásnak vagy munkának,elvonod evvel a figyelmed,ha szeretsz tanulni vagy dolgozni.
2016. dec. 12. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!