Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki vagyok valójában?

Ki vagyok valójában?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Sok idő kellett mire elhatároztam,hogy hozzátok fordulok ezzel a problémával. Férjezett középkorú nő vagyok. Évek kellettek mire beláttam,hogy kettős személyiségem van. Alapvetőn nyugodt természetű embernek gondoltam magam,de olyan dolgokat követek el, amik nem egy normális ember viselkedésére vallanak. Éjjel felébredek mindig ugyan abban az időpontban. Felhív egy ismeretlen szám.Aztán hirtelen reggel lesz. Megnézem a telefonom es azt látom, hogy 10 20 perceket beszélek az ismeretlen számmal, de én semmire sem emlékszem... a férjem is megemlítette már hogy volt olyan h éjjel nem voltam mellette, azt hiszi megcsalom pedig én nem emlékszem semmire. Mit tegyek? Segítsetek!

2016. nov. 27. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Orvoshoz menj ezzel a problémáddal. Kérj beutalót az Ideg szakrendelésre. Itt nem fognak tudni neked segíteni. Pszichiátert keress fel!
2016. nov. 27. 18:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsodat! Járok pszichológushoz, de ő sem tud segíteni!
2016. nov. 27. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Valahányszor "járok pszichológushoz, de ő sem tud segíteni" dolgokat olvasok, mindig egy csomó kérdés merül fel bennem...

-Mióta jársz? Egy terápia hosszú idő utána tudja kifejteni a hatását, először meg kell alapozni azt a bizalmi légkört és kötődést, amiben egyáltalán lehet érdemben dolgozni. (Ehhez mondjuk kell a páciens is.)

-A pszichológusnak nincs varázspálcája, nem tud segíteni azon, aki önmagán nem akar segíteni. Kell a páciens elköteleződése is és egy nagy adag bátorság, hogy szembe merj nézni önmagaddal. Ha ez hiányzik, akkor a pszichológus sem tud segíteni. Aki csak beszélgetni jár a terápiára és nem ás mélyre önmagában (nem viszi be a terápiába a kellemetlen, feszítő érzéseit), azzal a terapeuta sem tud mit kezdeni.

-Aztán ott van az a tényező, hogy pszichológus és pszichológus között is fényévnyi távolság van. Vannak JÓ szakemberek, és sajnos sok a kókler. Ha egy pszichológus nem tud segíteni, akkor lehet, hogy nem olyan jó szakember, vagy egyszerűen a kettőtök személyisége nem passzol össze, egymással nem tudtok dolgozni, ez pedig nagyon sokat számít. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy másik pszichológus ne tudna segíteni. Ha egy helyben toporogsz, akkor alapos önvizsgálatot kell tartani, hogy te valóban mindent megtettél-e a siker érdekében, és ha a válaszod igen, akkor másik szakembert kell keresni.

Egyébként érdekelne, hogy mi a pszichológusod álláspontja a helyzetedről, mert valami bizonyára van... ő már valamennyire belelát (jobban, mint mi, ennyiből). Bennem két dolog merült fel: az egyik, hogy célszerű lenne orvosilag megvizsgálni az alvási szokásaidat, erre vannak alváslaborok, ahol ki tudnák mutatni, hogy mi történik éjjel az agyadban. Lehet valamiféle alvajárás, ez lenne a leglogikusabb magyarázat. (Az ismeretlen számot egyébként felhívtad már éber állapotban? Megkérdezted, hogy miről szoktatok beszélni? Én biztos ezt tenném, sok mindenre fény derülne...)

A másik, ami eszembe jutott, a disszociatív személyiségzavar, de eléggé furcsa lenne, ha CSAK éjszaka nyilvánulna meg.

Mindenesetre elég zavaros a dolog, tényleg érdekelne a pszichológus véleménye, mert nyilván van neki.

2016. nov. 28. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!