Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kerlek segits! Tudod mi ez?...

Kerlek segits! Tudod mi ez? BULIMIA

Figyelt kérdés

Rovidesen az ongyilkossag egyik formaja fog vegezni velem. Vagy en teszem meg, vagy a testem fog olyan lepesek tenni ami vegzetes lesz.

10 eve mindennap kuzdok a bulimiaval, jojo effektel. Emberi kapcsolataim, iskolam, munkam sinyli leginkabb. Meg persze a lelkem, ami olyan eros fajdalmat erez minden akcio utan, h bele akarok pusztulni.

Rengeteg szakember, terapeuta probalt mar segiteni, de sikertelenul.

Tudom, en vagyok a szat meg az elutasito, de egyiket sem birtam kovetni. Nem birom mar tovabb, annyira szenvedek, faj es utalom magam.

Magamtol elkezdve hazudok mindenkinek; abszurdabbnal abszurdabb helyzeteket teremtek...

Az arcom neha olyan puffadt, hogy egy rosszabb nap utan sem hagyhatom el a hazat, mert sokkolnam vele a kornyezetet.

Ha megis megteszem erdeklodnek, h miert sirtam?! Hiszem olyan, mintha a maratoni zokogoverseny dobogojanak legfelso fokarol masztam volna nemreg.

Tudom, hogy betegseg es azt is, hogy csak magam johetek ki belole. Tudom, h gyogyszer nincs ra, de megorulok, meghasadok es szenvedek minden aldott percben es pillanatban; az agyamban mintha egy hang uvoltene es a testemben apro eloskodok szurkalnanak minden porcikat.

Segitsen valaki, akinek barmifele modszer, terapia es akar gyogyszer, antidepresszans segitett. Tenyleg nem megy tovabb... szep lassan befejezem.

2016. nov. 15. 16:56
 1/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod! Nagyon- nagyon aranyos, kedves, joszandeku es remek ember lehetsz! Ment a zold kez, tenyleg koszonom! De ez annyira az utolso utani pillanat, h muszaj kapnom olyan hozzaszolast, aki kepben van a helyzetemmel. Akar sajat v egy szerette, baratja miatt! 👍
2016. nov. 15. 17:18
 2/5 anonim válasza:

Orvosnál voltál ugye?

Sajnos nekem sincs konkrétan bulimiával tapasztalatom. Talán ha megpróbálod elterelni a figyelmedet róla, az segít? Próbálj valamit csinálni, amit szeretsz, és - mivel úgy tűnik, nem akarsz kimozdulni emberek közé - otthon tudod csinálni. Mondjuk göngyöt fűzni vagy rajzolni, színezni?

2016. nov. 15. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem a bulimiát kell gyógyítani, hanem azt, ami kiváltotta! Mélylélektani módszerekkel (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi) megoldható, és a bulimia MEGSZŰNIK.
2016. nov. 15. 21:30
 4/5 anonim válasza:

Szia

Sajnálom,amin keresztül mész. Nekem szerencsére ezzel nincs tapasztalatom,de más rosszban van. Én a hányástól félek és emiatt,ha olyan időszakom van nem eszek akár hetekig és nagyon letudok fogyni. Félek enni,mert félek,hogy hányok..én is voltam szakembereknél,de segítséget nem kaptam :( Magánban szeretnék próbálkozni,de az meg sok pénz és még nem dolgozom,szüleimtől meg nem szeretnék kérni.

Nincs legjobb barátod,akivel sokat tudsz beszélgetni ezekről és melletted állna? Nagy segítség egy ember,aki ott van neked vagy akár valamelyik családtagod. Olyan szakember kellene neked,aki megért és,akinek megtudsz nyílni. Akiknél voltál nem voltak szimpatikusak talán?

2016. nov. 18. 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Van rá gyógyszer, gondolom nem is egy, "Prozac" a neve. Persze én is sutyiba írattam fel, de azóta jobban vagyok, legalábbis az evészavarok szintjén, szedtem egy fél évig. Mostmár csak akkor ha szar időszakom van.

Beszélj egy pszichiáterrel. Ez a tüneti kezelés is jobb mint a semmi. Persze hogy mindenki tudja hogy a mentális petegség alapját kellene megtalálni és kezelni, de sajnos aki tapasztalt, azt is tudja hogy SZTK-ban b..nak ugyanúgy b....nak rád, ha nincs pénzed. Bár ha tényleg nagyon "öngyi" hangulatban van akkor tehetsz egy próbát, addig szoktak az emberrel foglalkozni, míg az meg nem szűnik . (legalábbis nekem csak utána utaltak rá finoman hogy mehetek a búsba)

2016. nov. 18. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!